Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

27.01.2023

«Пташка»: «Цінуйте кожну мить життя і робіть те, що приносить вам задоволення»

Катерина Поліщук, випускниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, перамедикиня з «Азовсталі», зустрілася у своїй альма-матер зі  студентами та викладачами.

Вона навчалася на відділі «Спів» коледжу, грала у народному театрі, отримала червоний диплом. Та далі пов’язала долю з порятунком людей, але музика зіграла важливу роль у її житті, бо  недаремно ж її псевдо —  «Пташка». Її спів для захисників «Азовсталі» облетів увесь світ…

Про що говорила Катруся зі студентами?

«Перших два курси я вчилася по повній. А потім уже заліковка працювала на мене. Так, не раз пропускала заняття, і тепер про це шкодую, хоча витрачала свій час на справи громадські і тоді важливі для мене. Цінуйте кожну мить, використовуйте кожну секунду для себе, свого збагачення і робіть те, що приносить вам задоволення. Не витрачайте надармо свій час, бо у житті може згодитися усе. Навіть математика для майбутнього митця. І у цьому я переконалася».

«У той страшний час, коли щодня 90 тонн боєприпасів падало тобі на голову, ти розумієш, що кожна мить може бути останньою. Чи було страшно? Так. І тоді я співала. Співала, бо музика давала невимовні вібрації для духу. Співала тихо, бо можливо хтось спав, співала для важкопоранених, бо вони просили…»

«Одного разу у полоні наглядач сказав мені: «Пойош? Тогда спой в коридорє». «Заспіваю, — кажу. – Але тільки в камері, а ви відкрийте двері. І заспівала на увесь голос «Карії очі, чорнії брови»…У р..сні щелепи повідпадали. А тоді один з них зааплодував…»

«Важко було, коли у полоні тобі упродовж дня ставлять по радіо 10 пісень російської попси, яка безкінечно повторюється. Це був страшний психологічний тиск… Коли б не було наказу, ніхто б у полон не здався. Краще було б померти».

«Українська культура зараз має великі можливості заявити про себе на цілий світ. Допомагайте пізнавати її. Вона вартує того».

«Чи повторила б я свій життєвий шлях? Так. Я б знову вступила у коледж на «Спів». Не шкодую».

«Ніколи не жалкуйте про свої кроки. Якщо вони будуть помилковими, навчіться зробити висновки, а якщо успішними – продовжуйте торувати свій шлях. І ніколи не звертайте уваги на думку інших. Ви  - особистості зі своїми поглядами, думками, зі своїм світоглядом. Цінуйте це».

Катерина на зустрічі з студентами не співала. Вона декламувала власні вірші – глибокі та проникливі.

«Дякую Катрусі, що знайшла час зустрітися із нашими студентами, — зазначив керівник коледжу Сергій Маловічко. – Це була відверте спілкування. Хочу подякувати і твоїм батькам, які виховали тебе ось такою — вільною духом, сміливою, принциповою та щирою».

Катерина Поліщук (позивний — Пташка, Пташка зі сталі) — випускниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької (2020), поетеса, акторка, парамедикиня, учасниця російсько-української війни, кавалер ордена «За міжність» III ступеня (2022), Почесна громадянка Тернополя (2022).