Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

20.02.2023

Пам'ятаємо подвиг Героїв Небесної Сотні

 
20 лютого 2014 р. під час протистояння між українським народом і тодішнім режимом Януковича загинуло найбільше активістів Майдану.
 
Україна втратила 106 учасників Євромайдану. Героїв назвали «Сотнею Небесних ангелів», котрі стали символом революції.
 
В ті дні героїчної боротьби віддали своє життя молоді люди з Тернопільщини. Пам’ятаємо їхні імена і віддаємо глибоку шану загиблим.
 
▪️ Костенко Ігор – 22 роки. Студент Львівського університету, 5 курс. Загинув від кульового поранення 20 лютого 2014 р. в районі Жовтневого Палацу.
▪️ Мойсей Василь – 22 роки, студент Луцького університету. Помер 20 лютого в лікарні від поранень на вулиці Інституцькій.
▪️ Войтович Назар – наймолодший учасник революції. Йому не було і 18-ти. Загинув від кулі снайпера вранці 20 лютого 2014 р.
▪️ Голоднюк Устим зі Збаража. Боєць 28 сотні самооборони Майдану. Помер від вогнепального поранення в голову 20 лютого.
▪️ Капінос Олександр з с. Дунаїв Кременецького району. 18 лютого був поранений під час сутичок на вулиці Грушевського і помер від ран у лікарні.
▪️ Слободян Тарас з Тернополя. Закатований «тітушками» Януковича.
▪️ Аксенин Василь – уродженець с. Литячи Заліщицького району. Підприємець, проживав в Чернівцях. Востаннє прибув на Майдан вранці 20 лютого і отримав вогнепальне поранення на вул. Інститутській. Помер 12 лютого 2014 р. в польській клініці м. Жешува.
 
Взимку 2014 р. об’єднання українців на Майдані відстояло свої права, свободи, цінності і не дало нашій державі звернути з цивілізованого, демократичного, європейського шляху розвитку. Це дуже розлютило російського президента путіна, який 20 лютого анексував Крим, а пізніше в березні окупував Донбас.
 
Надія Боженко,
старша наукова співробітниця відділу новітньої історії ТОКМ
 
Оригінальне відео можна знайти на Ютуб каналі музею