Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

01.06.2023

На Тернопільщині з архіпастирським візитом перебуває Предстоятель ПЦУ Епіфаній

На Тернопільщині з триденним архіпастирським візитом перебуває Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У вівторок, 30 травня, Предстоятель Православної Церкви України звершив закладення наріжного каменя під будівництво храму на честь святого Архистратига Михаїла в Чистилові Білецької громади Тернопільського району.

Спільно з Його Блаженством молилися митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, численне духовенство, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко та громада.

«Молитва, що об’єднує українців для перемоги, особливо важлива в час війни, – наголосив Михайло Йосифович, вітаючи Блаженнішого митрополита на патріотичній Тернопільщині. – Вона додає віри й сили для цілковитого очищення нашої святої української землі від «руского міра» та, найперше, від ворожої московської церкви, що пропагує ненависть та благословляє геноцид української нації. Ваше Блаженство, дякую Вам за цю щиру спільну молитву, дякую за Вашу щоденну працю й відданість українській Церкві та українському народові. Переконаний, що разом – переможемо й знищимо російський бур’ян зла».

У середу, 31 травня, Блаженнійший Митрополит Епіфаній у Тернополі освятив новозбудований храм на честь Вознесіння Господнього та звершив Божественну літургію у ньому.

Предстоятелю ПЦУ співслужили митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, настоятель храму протоієрей Андрій Гаджала та місцеве духовенство.

За богослужінням молилися також представники влади, громад, зокрема, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

«Храм є особливим місцем для всіх християн, місцем посвяченим, адже свого часу Господь кожного буде зустрічати у ньому як добрий і люблячий Батько, – наголосив Предстоятель у першосвятительській проповіді. – Як мати чекає своїх дітей, намагаючись їх добре пригостити, так і Отець наш Небесний постійно очікує нас».

Митрополит Епіфаній наголосив на важливості церкви в житті кожного християнина.

У новозбудованій святині присутні молилися за Воїнів, які тримають над Україною небо, за незламну й сильну українську націю, за душі полеглих Героїв, за мир й перемогу країни.

Опісля Бoгocлужіння Предстоятель ПЦУ Епіфaній вручив єпиcкoпу Тернoпільcькoму і Теребoвлянcькoму Пaвлу пaмʼятну пaнaгію тa відзнaчив нacтoятеля хрaму чергoвoю бoгocлужбoвoю нaгoрoдoю – прaвoм нocіння митри.

А вже за кілька годин Митрополита Київського і всієї України Епіфанія з короваєм зустрічали біля Тернопільського кооперативного коледжу. Блаженнійший рушив до пам’ятної дошки наймолодшому Герою Небесної Сотні Назарію Войтовичу, встановленої на фасаді закладу, та очолив панахиду в пам’ять про нього.

Відтак Предстоятель Православної Церкви України освятив 6 автомобілів, придбаних головою Тернопільської обласної ради Михайлом Головком спільно з волонтерами для ЗСУ.

«Автомобілі – дуже потрібні на фронті, – наголосив Михайло Йосифович, дякуючи Блаженнійшому Митрополиту за благословення й освячення транспорту для військових. – Це великий розхідний матеріал, тому необхідне постійне поповнення. Нехай краще гине метал ніж люди. Ці авто вже за кілька днів рушать на передову й допомагатимуть нашим хлопцям з Тернопільщини бити ворога та наближати перемогу. Частина з них також нестиме службу в батальйоні «Свобода», який зараз героїчно захищає Україну на бахмутському напрямку».

Сьогодні, 1 червня, Блаженнійший Митрополит звершить Божественну літургію у Кафедральному соборі святих рівноапостольних Костянтина та Єлени.