Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ГОЛОВНА
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ДІЯЛЬНІСТЬ
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

ПОЛОЖЕННЯ
про президію Тернопільської обласної ради

 (рішення від 4 січня 2016 року № 45, зі змінами, внесеними рішенням від 10 листопада 2021 року № 316)

1. Президія Тернопільської обласної ради є дорадчим органом, який попередньо готує узгоджені пропозиції і рекомендації з питань, що передбачається внести на розгляд ради.

2. Президія утворюється рішенням Тернопільської обласної ради і у своїй діяльності підзвітна раді.

До складу президії входять: голова ради, перший заступник і заступник голови ради, голови постійних комісій Тернопільської обласної ради, уповноважені представники депутатських груп і фракцій.

3. Засідання президії ради скликаються головою ради в міру необхідності і є правомочними, якщо в їх роботі бере участь більше половини складу президії.

Засідання президії є, як правило, відкритими. Їх скликає і веде голова ради, а у разі його відсутності перший заступник або заступник голови обласної ради, який здійснює повноваження голови ради.

На засідання президії можуть запрошуватися голова Тернопільської обласної державної адміністрації та його заступники, працівники виконавчого апарату Тернопільської обласної ради, керівники структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації, голови районних рад та районних державних адміністрацій, інші особи.

4. На засіданнях президії Тернопільської обласної ради можуть розглядатися питання:

4.1. Вироблення пропозицій щодо формування порядку денного сесії ради, черговості розгляду питань на сесії ради, визначення дати скликання пленарного засідання сесії ради та місця його проведення, узгодження списку запрошених на пленарне засідання сесії Тернопільської обласноїради.

4.2. Стан забезпечення підготовки пленарних засідань сесії Тернопільської обласної ради, документів і матеріалів, які вносяться на їхрозгляд.

4.3. Координації дій постійних комісій Тернопільської обласної ради щодо вивчення, попереднього розгляду та підготовки питань, які належать до відання ради, здійснення контролю за виконанням рішень ради.

4.4.   Інші питання діяльності Тернопільської обласної ради.

5. Президія Тернопільської обласної ради приймає рішення, які мають дорадчий характер.

Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше половини складу президії, і підписується головуючим на засіданні президії. У разі рівності голосів вирішальне слово належить голові ради.

6. Протокол засідання президії підписує головуючий на їїзасіданні.

Рішення президії підписує голова Тернопільської обласної ради, а у разі його відсутності перший заступник або заступник голови обласної ради, який здійснює повноваження голови ради.