Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

16.12.2019

Проєкт програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2020 рік

 

Повний тескт програми скачати тут...

 

ПРОГРАМА
соціально-економічного та культурного розвитку
Тернопільської області на 2020 рік

 

Вступ

Програма соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2020 рік (далі – Програма) розроблена з метою підвищення якості життя та добробуту населення на основі реалізації обґрунтованих структурних реформ; зростання конкурентоспроможності економіки області, забезпечення надання якісних та доступних послуг закладами й установами гуманітарної та соціальної сфер; формування дієвої інституційної системи в об’єднаних територіальних громадах; ефективного впровадження започаткованих на державному рівні реформ та в результаті – поліпшення умов життєдіяльності населення і підвищення його добробуту.

Програма передбачає координацію спільних дій місцевих органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування задля втілення єдиної державної регіональної політики розвитку області з врахуванням постанови Верховної Ради України від 4 жовтня 2019 р. № 188-IX ,,Про програму діяльності Кабінету Міністрів України”, основних положень Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 385, Цілей сталого розвитку України на період до 2030 року, схвалених Указом Президента України від 30 вересня 2019 року № 722/2019, Указу Президента України від 8 листопада 2019 року № 837/2019 „Про невідкладні заходи щодо проведення реформ та зміцнення держави”,Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 року, затвердженої рішенням Тернопільської обласної ради від 04 січня 2016 року № 28, та планом заходів з реалізації у
2018-2020 роках Стратегії розвитку Тернопільської області на період до
2020 року, затвердженим рішенням Тернопільської обласної ради від 02 серпня 2017 року № 694.

Методологічною основою розроблення Програми є Закон України „Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України” та постанова Кабінету Міністрів України від
26 квітня 2003 р. № 621 „Про розроблення прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку та складання проєкту державного бюджету” (зі змінами).

Ключові положення Програми базуються на аналізі основних показників соціально-економічного розвитку області на звітну дату 2019 року, очікуваних за результатами поточного року, прогнозних показниках розвитку держави, області та її адміністративно-територіальних одиниць. Програма визначає пріоритети, заходи та завдання розвитку галузей (сфер діяльності), на реалізацію яких спрямовуватимуться ресурси, в тому числі через регіональні цільові програми.

Фінансування пріоритетних напрямків, у тому числі через місцеві цільові програми, здійснюватиметься з урахуванням реальних можливостей відповідних місцевих бюджетів, а також передбачених фінансових ресурсів у державному бюджеті, приватних інвестицій, кредитних ресурсів та технічної допомоги міжнародних організацій.

Прогнозні показники соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік сформовано з урахуванням прогнозних макроекономічних показників, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 15 травня 2019 р. № 555 ,,Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2020-2022 роки” (із змінами в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2019 р. № 883), та проєкту Закону України ,,Про Державний бюджет України на 2020 рік”, прийнятого Верховною Радою України 14 листопада 2019 року.

Координацію реалізації Програми здійснює Тернопільська обласна державна адміністрація, її структурні підрозділи спільно з територіальними органами центральних органів виконавчої влади.