Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

25.02.2020

Відбулось засідання обласної творчої групи учителів основ християнської етики

 

http://www.ippo.edu.te.ua/  
Відбулося засідання обласної творчої групи учителів основ християнської етики «Біоетичні аспекти у викладанні предметів духовно-морального спрямування» у ТОКІППО.
Протягом століть людство розглядало природу як безмежне джерело благополуччя. Розвиток технологій, стрімкий прогрес в галузі науки та техніки супроводжувався скороченням чисельності та видового різноманіття рослинного та тваринного світу. Прогресивна частина людства дійшла висновку, що одна з причин екологічної кризи — низький рівень екологічної культури населення. Виникла нова галузь знань, що базується на моральному ставленні до всього живого — біоетика. З історією та теоретичними основами цієї науки присутніх ознайомила методист виховної роботи,захисту прав дитини та громадянської освіти Лілія Мудрик.
Про формування екологічної свідомості моделі поведінки учасників освітнього процесу через призму дослідження роботи на уроках основ християнської етики наголосила методист, в .о. завідувача лабораторією науково-дослідного та навчально-методичного забезпечення дисциплін еколого – природничого спрямування Діана Яценко. А також провела вправу «Грядка моєї мрії».
Лілія Мудрик, методист інституту організувала квест «Екологічними стежками Біблії». Творчі вчителі працювали у п’яти локаціях. Проведений квест – це можливість учителям основ християнської етики поринути у світ Біблії, отримати практичні навики, які забезпечать всебічний гармонійний розвиток особистості. Подяка методистам інституту Марії Голуб,Оксані Сесик,Тетяні Магері,Тетяні Сергуніні,Марині Гончар, Оксані Волоській та Марії Бувакіні у проведенні квесту.
Ігор Вітенко, заступник директора ТОКІППО з науково- методичної роботи та міжнародного співробітництва, вручив подяки учителям за підготовку матеріалів збірника “Інтеграція на уроках основ християнської етики як один із засобів духовного розвитку особистості”, який за підсумками ХІ Всеукраїнського конкурсу наукових, навчальних і методичних праць з проблем післядипломної освіти, відзначено дипломом І ступеня.
Усі учасники отримали Біблію у перекладі Рафаїла Турконяка, методичні посібники та журнал “Слово вчителю” від ВБФ Східноєвропейська гуманітарна місія»(директор Дарія Новікова).