Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

04.08.2020

Комісія вирішила доручити Тернопільській обласній державній адміністрації розробити і забезпечити реалізацію заходів з підготовки та вшанування у 2021 році 80 роковин Чортківської трагедії 

Нещодавно відбулось засідання постійної комісії з питаньдуховності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства.

Депутати розглянули ряд питань та прийняли відповідні рішення.

Зокрема члени комісії обговорили    звернення релігійної організації «Жіночий Монастир Згромадження Сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії» у с. Язловець від 23 червня 2020 року № 06/20 і вирішили, враховуючи, що процес припинення юридичної особи – Язловецький обласний протитуберкульозний санаторій, не закінчився, передача приміщень  релігійній організації «Жіночий Монастир Згромадження Сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у с. Язловець» –  передчасна, повернутися до розгляду даного питання після виключення Язловецького обласного протитуберкульозного санаторія з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також комісія прийняла рішення рекомендувати голові Тернопільської обласної ради Овчаруку В.В. погодити штатний розпис комунальної установи Тернопільської обласної ради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» відповідно до подання комунальної установи Тернопільської обласної ради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» від 21 липня 2020 року №046., а також взяла до відома звернення Архієпископа Тернопільського і Кременецького Тернопільської єпархії Православної Церкви України від 06 липня 2020 року №70 взяти до відома та рекомендує Тернопільській обласній раді розглянути дане звернення при розгляді питання порядку денного «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Володимира Зеленського  та Генерального прокурора Ірини Венедіктової з приводу неприпустимості використання правоохоронних органів для політичного тиску на Православну Церкву України, її кліриків та вірян».

Розглянувши звернення депутата Тернопільської обласної ради Поляк Ольги Михайлівни від 24 липня 2020 року щодо вшанувати пам’яті  жертв  Чортківської трагедії – жертв репресій та колишніх в’язнів Чортківської тюрми розстріляних у липні 1941 року в м. Умань Черкаської області, постійна комісія вирішила:

«1.Рекомендувати голові Тернопільської обласної ради Овчаруку В.В. вшанувати пам’ять  жертв репресій та колишніх в’язнів Чортківської тюрми, розстріляних у липні 1941 року в м. Умань Черкаської області у 2020 році.

2. Рекомендувати Тернопільській обласні раді:

2.1 Підтримати звернення депутата Тернопільської обласної ради Поляк Ольги Михайлівни від 24 липня 2020 року щодо відзначення у Тернопільській області 80 роковин Чортківської трагедії 1941 року.

2.2 Доручити Тернопільській обласній державній адміністрації розробити і забезпечити реалізацію заходів з підготовки та відзначення у 2021 році  80 роковин Чортківської трагедії».