Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

28.09.2020

Онлайн засідання школи професійного зростання

Реформування освітньої моделі вимагає від учителя переосмислення усталених освітніх стандартів та цінностей. Модернізаційні процеси й виклики сьогодення стимулюють педагога, особливо класного керівника, до налагодження з учнями та їх батьками позитивних, довірчих взаємостосунків, які базуються на демократичних засадах. Відповідно до цього взаємодія між ними має набувати конструктивно-позитивного змісту, бути виявом нового мислення педагога, який майстерно володіє емоційною компетентністю.

Нова професійна роль стимулює педагога до органічного поєднання навчального та виховного аспекту, а відповідно, вміння бачити дитину в цілісному контексті; психологічної готовності переходу від авторитарної до толерантної педагогіки.

Ці та інші важливі освітні питання були предметом розгляду та обговорення на занятті постійно діючої школи професійного зростання «Формування емоційної  компетентності класного керівника, дітей та учнівської молоді» для новопризначених класних керівників закладів загальної середньої освіти області, організованої та проведеної в режимі он-лайн Оксаною Сесик, методистом центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, та Оксаною Жизномірською, кандидатом психологічних наук, доцентом кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти цього ж закладу.

Світозара Хома, завідувачка центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти ТОКІППО, докладно розповіла про специфіку роботи класного керівника відповідно до освітніх змін в умовах дистанційного навчання.

Оксана Жизномірська презентувала  науковий підхід щодо формування емоційної стійкості класного керівника в умовах сучасних викликів.

Оксана Сесик ознайомила учасників школи професійного зростання з особливостями методичних аспектів моделювання позитивного мислення та співпраці педагога і школяра.

Цікавою та розмаїтою була презентація психотехнік щодо формування емоційної  компетентності педагога, запропонована Світланою Демидась, методистом навчально-методичного центру психологічної служби і соціальної роботи інституту.

Учасники заходу мали можливість ознайомитися з рекомендаційним бібліографічним списком газетно-журнальних статей «Формування емоційної  компетентності класного керівника, дітей та учнівської молоді», підготовленим Інною Сіньковською,  завідувачкою науково-педагогічної бібліотеки.

Підсумком заняття були міркування про те, що сучасній школі потрібен педагог, особливо класний керівник, який виступає в якості самодостатньої особистості, є взірцем педагогічної та духовної культури, прагне до оволодіння техніками гуманістично орієнтованої професійної діяльності.

http://ippo.edu.te.ua/