Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

05.10.2020

Відбувся круглий стіл «Педагогіка партнерства як формула виховання активного громадянина»

http://ippo.edu.te.ua/  

З метою удосконалення професійних компетентностей  впровадження педагогіки партнерства, формування навичок ефективної взаємодії з учнями, батьками, колегами, розвитку та саморозвитку педагогічної майстерності у ТОКІППО проведено онлайн круглий стіл, учасниками   якого були заступники директорів з виховної роботи  опорних шкіл, гімназій, ліцеїв та колегіумів області.

Захід відкрила Куриш О.С. методист відділу менеджменту, координації та комунікації методичних служб. Оксана Степанівна у своєму тематичному виступі «Сучасний заклад загальної середньої освіти як модератор партнерської взаємодії у громаді» актуалізувала питання школи як осередку розвитку громади.   Враховуючи сучасні умови змішаного навчання школярів, доцільно у виховній діяльності розгорнути міні-індивідуальні проекти, до яких, разом із   шкільною молоддю, будуть залучені батьки та інші учасники родини та громади. Такі міні-проекти  сприятимуть  вихованню особистості  через тріаду «школа – сім’я – громадськість», яка міцно закорінена в народній педагогічній традиції українців.

Тему «Формування ціннісних життєвих навичок дітей та учнівської молоді через співпрацю школи, сім’ї і громадськості» висвітлила Хома С.О., методист,   завідувачка центру виховної роботи, захисту прав дитини та громадянської освіти. Світозара Олегівна детально обговорила рекомендації щодо організації виховної діяльності в умовах змішаного навчання та впродовж роботи круглого столу працювала в чаті – відповідала на безліч різноманітних запитань ЗДВР.

В обговоренні проблематики круглого столу взяли участь Цьомик О.В., ЗДВР НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. с. Великі Гаї» Великогаївської с/ради. Олександра Володимирівна поділилася досвідом клубної діяльності в умовах дистанційного навчання  як ефективної форми впровадження педагогіки партнерства.

Мирослава Яцентюк, заступниця директора Лановецької  ЗОШ І-ІІІ ст. №2 зосередила увагу на позаурочній діяльності – розповіла про роботу гуртків спортивно-туристичного спрямування у відкритому природньому середовищі.

Досвідом роботи, щодо використання ІКТ у налагодженні співпраці класних керівників, школярів та їх батьків, ділилися Пилипович Людмила Володимирівна (ОНЗ Білокриницька ЗОШ І-ІІІ ст. Кременецької р/ради) та  Пухайло Ольга Василівна (Підгаєцька гімназія ім. Маркіяна Паславського).

У підсумку роботи круглого столу вироблено методичні рекомендації щодо формування ціннісних життєвих навичок дітей та учнівської молоді через міні-індивідуальні проекти, що базуються на родинних традиціях: родинна реліквія (одяг, книжка, світлина, рушник ін.); традиційна родинна страва/випічка ін.  Такі ж міні-проекти можуть бути й екологічного спрямування: описана цікава історія саду, дерева, куща, квітки ін. На думку учасників заходу такі форми роботи сприятимуть творенню педагогіки партнерства у ЗЗСО.