Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

14.10.2020

14 жовтня -День захисника України, 78-ма річниця створення УПА, День Покрови Пресвятої Богородиці

 

Шановні ветерани визвольних змагань, дорогі захисники Української держави! Усі, хто ціною власного життя та здоров’я захищав та нині захищає цілісність та незалежність України!

Щиросердно вітаю зі святом усіх тернопоян, а особливо тих, хто боровся із ворогами за незалежність України та тих, хто  хоробро та самовіддано взяв на себе відповідальність за безпеку країни, народу, хто у цей складний та драматичний час ціною власного життя та здоров’я виборює цілісність та захищає суверенітет України.

Сьогодні ми спільно, усією громадою,  вшанувати  захисників України – від давніх звитяжних князівських дружин – до нинішніх мужніх вояків, котрі боронять нашу державу на сході. 

Згадуємо сьогодні й славне козацтво, хоробрістю якого були подивовані вороги і на заході й на сході, півночі та півдні від української землі.

Нині  – 78-та річниця створення УПА, діяльність якої є одним із найяскравіших прикладів боротьби за незалежність — не тільки в українській, але й у світовій історії.  Тож у цей урочистий день щиросердно вітаю із святом усіх, хто був дотичний до героїчної УПА, хто ціною власного життя виборював незалежність України. Низький уклін вам за це! Вітаю дітей та родину славних вояків, усю громадськість. Висловлюю подяку усім, хто докладає зусиль і праці для організації музеїв хороброго підпілля у нашому краї, хто доглядає за місцями звитяжних подвигів та могили героїв. Ми пам’ятаємо їхній подвиг. Він надихає нинішніх армійців на самовіддану оборону цілісності та незалежності України.

Сьогодні ми вклоняємось Покрові Пресвятої Богородиці – захисниці України, козацтва, усього нашого народу!

А ще хочу подякувати усім медикам. Цьогоріч вони на передовій боротьби з коронавірусом.

Шановні колеги!

Низький уклін вам, що самовіддано захищаєте здоров’я нації!

Дорогі наші захисники!

Ми вдячні вам за те, що ви стоїте на охороні нашого сьогодення та, сміливо можна сказати, майбутнього нашої держави. У нинішні дні, на жаль,  подвиги своїх дідів та прадідів доводиться повторювати вам на Донбасі, зустрівшись з потомками тих самих московських агресорів.  Вірні сини України, дивуючи світ самопожертвою та мужністю, стоять на  захисті соборності, демократичних перспектив держави проти до зубів озброєних проросійських найманців та кадрових сусідських військових.  І у цій нерівній боротьбі, без сумніву, перемагають  захисники України, бо захищають вони свою землю, свою Вітчизну і свій дім. Захисники - тернополяни, доземний уклін вам за це!