Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.10.2020

Молоді педагоги знайомилися із фінським досвідом

У Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти  на базі електронного сервісу GoogleMeet відбулося онлайн-заняття школи професійного становлення молодого учителя математики «Локалізація освітньої програми і практики оцінювання у школі (5-6 класи) на основі фінського досвіду. Оцінювання навчальних досягнень учнів з математики». У роботі заняття взяли участь учителі математики області, стаж роботи яких 1 – 5 років. Захід організовано та проведено методистами та науковцями Тернопільського ОКІППО.

Доцент кафедри педагогіки, психології та інклюзивної освіти ТОКІППО, кандидат психологічних наук Жизномірська О.Я. ознайомила педагогів із психолого-педагогічними вимогами до перевірки та оцінки навчальних досягнень школярів. За її словами,навчальний процес має будуватися таким чином, щоб в класі було створено психологічний комфорт, затишок. Вчитель має враховувати особливості розвитку сприйняття, індивідуальний підхід до дітей, висловлювати конструктивні зауваження, використовувати сучасні аспекти вимірювання. Оцінювальна діяльність учителя має ґрунтуватися лише на ствердженні успіхів або на запобіганні невдач, взаємини між учителем і учнем будуються на взаємному довір’ї і доброзичливості.

З особливостями оцінювання навчальних досягнень учнів основної та старшої школи в системі загальної середньої освіти ознайомила учасників заняття методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ТОКІППО Пришляк І. М. Доповідач привернула увагу молодих педагогів до нормативних документів щодо оцінювання знань школярів, висвітлила питання компетентнісного підходу до оцінювання, функцій оцінювання,видів та рівнів оцінювання, особливостей формувального оцінювання в процесі дистанційного навчання, ознайомила з орієнтовними вимогами до виконання письмових робіт з математики та їх оцінюванням, новими підходами до проведення державної підсумкової атестації у 2021 році.

Тетяна Іванюк, методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів, розглянула питання «Сучасні методи і технології оцінювання навчальних досягнень, самооцінювання; оцінювання багатодисциплінарних інтегрованих навчальних модулів і ключових наскрізних умінь», поділилася інформацією з практики оцінювання у школі на основі фінського досвіду. А також  розкрила принципами оцінювання, об’єкти оцінювання в освітній програмі, основні аспекти оцінювання навчального року, форми оцінювання, організацію формувального оцінювання тощо.

Практикум «Вибір і застосування різнотипних завдань та Інтернет-ресурсів для ефективного дистанційного оцінювання навчальних досягнень учнів» провела Лідія Остапчук, вчитель математики Волинського ліцею імені Нестора Літописця Кременецької районної ради. Педагог змоделювала фрагменти уроків математики з оцінювання навчальних досягнень школярів за допомогою форм Google для створення різнопланових завдань та Google Classroom, який допомагає контролювати учнів та співпрацювати з батьками;сервісу онлайн-тестів «На Урок», з метою повноцінної дистанційної перевірки знань, умінь і навичок, онлайн сервісу LearningApps.org, що дає можливість створювати різноманітні інтерактивні завдання та користуватися вправами, які були розроблені іншими вчителями.

Учасники заняття отримали відповіді на питання: як оцінювати самостійні роботи, як проводити аналіз контрольних робіт, як коригувати семестрову оцінку з математики в 10-11 класах рівня стандарту тощо.

Матеріали онлайн-заняття школи професійного становлення молодого учителя математики «Локалізація освітньої програми і практики оцінювання у школі (5-6 класи) на основі фінського досвіду. Оцінювання навчальних досягнень учнів з математики» розміщено у віртуальному кабінеті «Математика у школах Тернопільщини» - http://ternomatematika.blogspot.com/

 

http://ippo.edu.te.ua/