Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

02.11.2020

Педагоги інтегрованого курсу «Мистецтво»  удосконалювали методи викладання

У  Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання проблемної групи вчителів інтегрованого курсу «Мистецтво» на тему «Реалізація методу проєктів на уроках інтегрованого курсу «Мистецтво». Заняття проведено на платформі сервісу Google Meet.

Мета засідання проблемної групи: вивчити, проаналізувати та узагальнити науково-методичні відомості щодо використання методу проєктів на уроках  інтегрованого курсу «Мистецтво».

Методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів Тернопільського ОКІППО Наталія Саранчук запропонувала учасникам заходу, вчителям і методистам, які відповідають за викладання  інтегрованого курсу «Мистецтво», обговорити такі  питання: «Виконання проєктів на уроках інтегрованого курсу «Мистецтво»  у 8–9 класах», «Проєкт «Європейський культурний регіон і українське мистецтво» та його реалізація в освітньому процесі». Вчителі та учасники проблемної групи ознайомились із основними завданнями щодо підготовки мистецького проєкту у 8–11 класах, взяли участь у підготовці проєктів на теми «Мистецькі перлини Візантії та Київської Русі», «Сакральне мистецтво країн Близького Сходу: через призму мистецтва», «Духовні храми України: неперевершена мистецька велич».

У ході засідання Наталія Романівна запропонувала послухати оригінальний твір сучасності, присвячений українській святині Софії Київській. Цікавий музичнй твір композитора Валерія Кікти «Фрески Софії Київської», написаний як концерт для арфи та симфонічного оркестру, справив на присутніх сильне враження.  Виконання цього музичного твору супроводжувалось цікавим візуальним матеріалом: репродукціями фресок Софії Київської. Вчителі зауважили, що музика твору, фрески, орнаменти величного собору є єдиним і нерозривним цілим. Назви музичних творів Валерія Кікти говорять самі за себе: «Орнамент», «Звір нападає на вершника», «Скоморохи», «Портрет доньок Ярослава Мудрого», «Музикант». Дані твори є яскравим відголосом минулого: історичних подій, відтворення традицій музикування тощо.

Також учасники проблемної групи переглянули відеоматеріали, фотодокументи, проаналізували сучасний стан храмів України, запропонували цікаві теми майбутніх проєктів, на кшталт, «Храми мого краю: безцінне архітектурне багатство людської душі», «Знищені святині Тернопілля».

Окрім християнського сакрального мистецтва під час засідання проблемної групи було розглянуто й мистецькі традиції ісламу, зокрема, танці дервішів, які є не тільки ритуальними, наприклад, у Єгипті та Туреччині, а й привертають увагу туристів з усього світу.

http://ippo.edu.te.ua/