Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

01.11.2020

1 листопада –  річниця проголошення Західно-Української Народної Республіки  

1 листопада 1918 року - одна з важливих віхових дат в історії України.  Майже століття тому у Львові з новою силою постала надія на відродження Української держави – проголошено Західно-Українську Народну Республіку. І хоч проіснувала вона лише вісім з половиною місяців, ЗУНР увійшла в історію як героїчна сторінка у боротьбі українського народу за державну незалежність, вільний демократичний розвиток та національну свободу. Українці завжди мріяли жити у великій міцній єдиній державі. Листопадовий чин у Галичині  став ще одним кроком до проголошення 22 січня 1919 року Акту Злуки українських земель – ЗУНР та УНР, що відзначається нині на державному рівні  як День Соборності України.

«Український Народе! Голосимо тобі вість про Твоє визволення з віковічної неволі. Від нині Ти господар своєї землі, вільний горожанин Української Держави… Доля Української Держави в Твоїх руках. Ти станеш як непобідний мур при Українській Національній Раді і відіпреш усі ворожі замахи на Українську Державу», - таку відозву до мешканців Галичини прийняла Українська Національна рада ЗУНР.

Нині, вшановуючи ці події, маємо завжди пам’ятати мільйони тих українців, які самовіддано боролися за незалежність нашої держави, кожну пролиту краплю крові та життя, покладене на вівтар суверенітету та соборності свободи.

Сьогодні наша держава проходить важкі випробування й потребує єднання всіх нас для захисту рідної землі від підступних агресивних посягань. І як сто років тому нині українцям доводиться захищати свою землю, боронити її від того ж, що понад 100 літ тому, зовнішнього ворога.

Впевнений: разом ми переможемо.

Вітаю всіх з визначною річницею в історії національного державотворення.

Слава Україні! Героям слава!

Голова Тернопільської обласної ради        Віктор Овчарук