Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

23.12.2020

Безперервний професійний розвиток педагогічних працівників -  важлива умова забезпечення якості освіти

В умовах освітніх змін сучасне суспільство потребує нової якості освіти. На новий якісний рівень за таких умов має вийти професіоналізм педагога. У компонентній формулі Нової української школи провідне місце відводиться педагогу нової формації, що перебуває в авангарді суспільних перетворень: умотивованому, компетентному, кваліфікованому, який має академічну свободу й розвивається професійно впродовж життя.

З метою підвищення рівня професійних компетентностей директорів Центрів професійного розвитку педагогічних працівників та працівників органів управління освітою області на платформі сервісу відеоконференцій Google Meet  проведено онлайн-засідання Школи професійного зростання на тему ,,Безперервний професійний розвиток педагогічних працівників як важлива умова забезпечення якості освіти”. 

Директор  Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат історичних наук, доцент Олександр Петровський  висвітлив тему ,,Основні напрями освітньої реформи в контексті діяльності Центрів професійного розвитку педагогічних працівників”.

Також були розкриті теми ,,Інноваційні форми професійного розвитку педагогічних працівників в умовах освітніх змін”,  ,,Консультування як важлива складова фахової діяльності освітян в умовах нової соціокультурної реальності”,  ,,Консультанти ЦПР ПП – педагогічним працівникам”. Йшлося також про управлінські аспекти організації освітнього процесу та підвищення професійного розвитку педагогічних працівників в умовах дистанційного навчання, перші кроки становлення Центрів професійного розвитку тощо.

Учасники засідання мали змогу переконатись, що метою Центру професійного розвитку педагогічних працівників є консультативна підтримка педагогічним працівникам та керівникам закладів освіти щодо професійного розвитку, супервізії, документації закладу, освітніх та навчальних програм, організації освітнього процесу. Сприяння професійному розвитку педагогів здійснюватиметься, зокрема, через координацію професійних спільнот, поширення інформації щодо професійного розвитку, формування баз даних програм підвищення кваліфікації та джерел, необхідних для професійного розвитку. Окрім того на Центри покладена робота з психологічної підтримки педагогів. Консультанти Центрів – це і фасилітатори, і менеджери, тьютори, експерти, супервізори, модератори в одній особі. До шляхів консультування працівниками ЦПР ПП керівників закладів освіти щодо управління професійним розвитком педагогічних працівників належать питання організації та здійснення атестації, сертифікації, стажування, наставництва і супервізії педагогічних працівників. Отже, новостворені установи нададуть стимул для розвитку педагогічних колективів й сприятимуть впровадженню нових освітніх технологій в освітній процес закладів освіти.

http://ippo.edu.te.ua/