Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

14.12.2020

 

 Володимир Болєщук: Пам’ятаємо тих, хто врятував людство від непоправної катастрофи! 

Сьогодні, 14 грудня, Тернопільщина вшанувала ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Представники влади та громадськості, військовослужбовці та рятівники  віддали шану тим, хто ціною власного життя ліквідовував наслідки найбільшої техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС.

Біля пам’ятника жертвам Чорнобиля священики та громада склали спільну молитву за загиблими ліквідаторами та хвилиною мовчання вшанували всіх, чиє життя забрав смертоносний атом. 

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови обласної ради Володимир Болєщук  наголосив: «Неможливо будувати майбутнє держави, не знаючи її минулого. На жаль, в історії України є чимало сумних подій, які прирекли на страждання багатьох людей. Одна з них – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія забрала життя багатьох українських героїв, пам'ять яких ми сьогодні вшановуємо.Мужність та самовідданість ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції – приклад для наступних поколінь. Розуміючи усю масштабність трагедії, наші герої, незважаючи на ризики, ступили назустріч страшному лиху, щоб зберегти мільйони життів.

На жаль, багатьох із них вже немає в живих, та їх подвиг назавжди в нашій пам'яті.

Пам’ятаємо! Не забудемо! Вічна пам'ять загиблим!».

Учасники мітингу - реквієму поклали квіти до пам'ятника жертв Чорнобильської аварії та до барельєфа ліквідатора-чорнобильця, командира пожежного батальйону, Почесного громадянина Тернополя Леоніда Кудринського.