Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

24.12.2020

Формування траєкторії розвитку закладу загальної середньої освіти як ключовий фактор історії змін

Загальна середня освіта сьогодні знаходиться на відповідальному етапі другої фази реалізації Концепції Нової української школи (2019-2022 роки). Серед інших поставлених державою завдань до 2022 року необхідно здійснити: формування нової системи підвищення кваліфікації вчителів і керівників закладів освіти; формування системи внутрішнього забезпечення якості освіти у школах; створення системи незалежного оцінювання результатів навчання за курс базової школи; початок роботи базової школи за новими освітніми стандартами на компетентнісній основі. Над даними завданнями працювали керівники опорних шкіл, гімназій, ліцеїв та колегіумів області – учасники онлайн семінару, зорганізованого Тернопільським обласним комунальним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Перед директорами провідних шкіл області виступив директор ІППО Олександр Петровський, зазначивши, що основою суспільних відносин у сфері загальної середньої освіти мають стати людино і дитиноцентризм, педагогіка партнерства, єдність навчання, виховання та розвитку учнів, безпечне освітнє середовище, повага до гідності кожного учасника освітнього процесу, академічна доброчесність, відсутність будь-якої дискримінації за будь-якою ознакою. Прийняті закони України «Про освіту» і «Про повну загальну середню освіту» гарантують впровадження таких змін в освіті школярів, педагогів, батьків та управлінців, а методичні служби, серед яких інститут післядипломної педагогічної освіти, відкриті до співпраці і завжди готові надавати науково-методичну допомогу педагогам у реалізації завдань щодо реформування освіти.

Також під час зустрічі йшлося про нормативно-правове та організаційно-методичне забезпечення проведення ЗНО у 2021 році, актуальні питання щодо здійснення оцінювання учнів Нової української школи, діагностику та оцінювання результатів навчання при підготовці календарно-тематичних та поурочних планів з української мови і літератури, створення методичного середовища, придатного для розвитку прогностичної компетентності учителя-словесника на основі самоаналізу для підвищення рівня мовно-літературної освіти.

Порушувалося питання  сучасних підходів щодо вивчення математики у школі, перебігу курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2020 році тощо.

У рамках семінару відбувся круглий стіл з обміну досвідом щодо забезпечення освітнього процесу в умовах дистанційного та змішаного навчання в період карантинних обмежень. Керівники шкіл ділилися досвідом щодо подолання труднощів в процесі змінного навчання, про здобутки педагогічних працівників шкіл в оволодінні ІКТ, про тривоги щодо якості знань учнів – особливо випускників. Учасники круглого столу запропонували організовувати онлайн зустрічі методистів ОКІППО з вчителями з проблемних питань щодо інновацій у викладанні навчальних предметів тощо.

http://ippo.edu.te.ua/