Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

29.01.2021

Перший семестр «Десятого легіону» Кременецької академії

Звітна конференція студентського історичного клубу «Десятий легіон» Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка підбила підсумки роботи «легіонерів» у першому семестрі навчального року і внесла корективи в діяльність членів клубу на наступний семестр. Студенти-історики у творчо-дискусійному режимі проаналізували власні здобутки та окремі прорахунки, вислухали пропозиції один одного щодо поліпшення роботи, зарядилися позитивним настроєм та енергією перед майбутніми челенджами, які відбудуться упродовж другого семестру цього навчального року.

Про успішний старт роботи Клубу засвідчив студентський вебінар «Академічна доброчесність у наукових дослідженнях». Свій стартовий успіх «легіонери» закріпили вдалим проведенням «Несторівських читань» до Дня української писемності та мови, що вони зробили спільно з педагогами та учнями Волинського ліцею імені Нестора Літописця.

«Десятий легіон» узгоджує свою роботу з історичним календарем, де відображені знакові події та дати національної історії. Саме згідно з цим календарем відбулося тематичне онлайн-засідання Клубу з нагоди Дня пам’яті жертв Голодоморів. Важливими за змістом і творчими за формою проведення стали політологічні читання «Провідні політичні концепції та сьогодення». Читання мали вагоме продовження: зустріч із працівниками такої важливої структури місцевого самоврядування, як Кременецька міська рада. Успішними були літературно-історичні читання «Заборонений має право жити», присвячені життєтворчості Василя Стуса

Члени Клубу не могли обминути увагою найболючішу тему сьогодення – пандемію корона вірусу. Вони звернулися до неї під час вебінару «Від чуми – до COVID–19: пандемії, що змінили світ». Доречною на завершення календарного року стала тема вебінару «Час та його парадокси». Підсумки роботи клубу «Десятий легіон» однозначні: заплановані на навчальний семестр заходи виконано в повному обсязі, що зобов’язує до активної і продуктивної роботи на завершальному етапі навчального року.

Робота Клубу в другому семестрі розпочинається тренінгом «Топ 5 soft skills європейського рівня». Спільно з Центром краєзнавства і туризму академії проводиться студентська наукова онлайн-конференція «Актуальні проблеми історії та краєзнавства». Зараз готуються заходи до Дня пам’яті героїв Небесної сотні «Небесна сотня. Борці за єдність України». А також - комплексний брейн-ринг, круглий стіл «Роль жінки в історії», вебінар на тему «Політичні ток-шоу: об’єктивна інформація чи свідоме бомбування». Будуть проведені краєзнавчі читання «Велике у малому: мікро-, локальна і регіональна історія та краєзнавство у пізнанні минулого». У цьому навчальному році робота «Десятого легіону» завершиться «Історичним кафе у стилі 80-х років» та підсумковим засіданням.

 http://www.kogpi.edu.te.ua/