Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

28.01.2021

Депутата обласної ради Михайла Тимошика нагородили Всеукраїнською премією імені братів Лепких

Сьогодні, 28 січня, в приміщенні Тернопільського обласного художнього музею відбулося вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Братів Богдана та Левка Лепких за 2020 рік.

За результатами таємного голосування Громадська рада вирішила присвоїти Всеукраїнську літературно-мистецьку премію ім. Братів Богдана та Левка Лепких п’яти лауреатам. Серед них - краєзнавцець, колекціонер, кандидат економічних наук, депутат Тернопільської обласної ради трьох скликань, член обласної видавничої ради Михайло Тимошик, якому вручили  премію   за ініціативу  звернення обласної ради до Верховної Ради України про відзначення 150-річчя Богдана Лепкого на державному рівні, промоцію цієї визначної дати власними ресурсами, постійну фінансову і творчу допомогу обласному комунальному музею Богдана Лепкого в м. Бережани, укладання і видання довідково-енциклопедичного каталогу «Значки і медалі Тернопілля» (2018 р.).

«Промоція видатних особистостей Тернопільщини – неоціненний внесок у розвиток культури та науки нашого краю. Впевнений, що кожен із лауреатів є  людиною, яка не прагне власного визнання, але своєю працею сприяє розвитку  української культури. У кожного з нас є свій шлях. Свою місію бачу в розвитку краєзнавства, освітянства, у відновленні та збереженні пам’яток для наступних поколінь. Радий з того, що маю  змогу допомагати нашим  закладам культури: реалізовувати зовнішню рекламу, видавати книги», - каже Михайло Тимошик.

Премію також присвоєно: письменнику, есеїсту, публіцисту, літературному критику, члену правління НСПУ, заслуженому працівнику культури України, лауреату Літературно-мистецької премії ім. Пантелеймона Куліша, Літературної премії ім. Ірини Вільде, Міжнародної літературної премії ім. Миколи Гоголя «Тріумф» та ін. Вікторові Палинському (м. Львів) – за книги «Час творити. Есеї про поетів, прозаїків, митців» і «Замок Золотої Липи» (обидві – 2019); художникам, учасникам міжнародних, всеукраїнських, регіональних, обласних виставок, арт-фестивалів та пленерів, авторам персональних виставок, заслуженному діячу мистецтв України, доценту ТНПУ ім. В. Гнатюка Михайлові Кузіву (м. Тернопіль) і його братові Олегові Кузіву (с. Біще на Бережанщині) – за вагомий внесок в українське образотворче мистецтво, популяризацію імені та творчості Богдана Лепкого в малярстві, активну громадсько-культурну діяльність; доктору історичних наук (Україна) і доктору гуманістичних наук (Польща), професору ТНТУ ім. І. Пулюя, члену НСЖУ, НСКУ, НТШ, голові Тернопільської асоціації релігієзнавців Ярославові Стоцькому – за серії наукових і науково-популярних книг з релігієзнавства, краєзнавства і поетичних збірок, в т.ч. добірки віршів, навіяних творчістю Богдана Лепкого.

Довідково:

Всеукраїнська літературно-мистецька премія імені Братів Богдана та Левка Лепких заснована у 1991 році. Нею нагороджують людей, які зробили значний вклад у розвиток української культури. Певний час (через відсутність коштів) премію не вручали. Стараннями ініціативної групи у грудні 2008 року премію було відновлено. Вручення та пошанування лауреатів Премії за кожен попередній рік проводиться у визначений Положенням термін — 22 січня, у День Соборності України. Вік учасника -  необмежений. Необхідні матеріали: автобіографія, творча біографія в довільній формі, подання від громадської організації, перелік робіт, завірених громадською організацією. Матеріали приймаються протягом року.