Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

11.02.2021

Практикум для учителів математики

З метою підвищення професійної компетентності учителів математики у впровадженні інноваційних технологій, методів, форм та засобів у навчальний процес в режимі онлайн-зв’язку відбувся практикум «Досвід використання сучасних освітніх технологій для забезпечення якості шкільної математичної освіти».

У роботі практикуму брала участь старший викладач кафедри природничо-математичної освіти і технологій Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка, авторка курсу «Математика. 6 клас» Всеукраїнської школи онлайн Олена Олексюк.Учасники отримали вичерпну інформацію щодо використання навчального контенту сервісу «Всеукраїнська школа онлайн» для забезпечення рівного доступу до якісної освіти і проведення змішаного та дистанційного навчання математики. Викладач ознайомила учителів із алгоритмом роботи на платформі, її змістовим наповненням, представила можливості використання платформи учнями під час самостійного опрацювання матеріалу. Доповідач зауважила учасникам, що ресурс платформи адаптований до навчання дітей з особливими потребами.

Олег Колодійчук, викладач кафедри змісту і методик навчальних предметів Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, ознайомив учасників із шляхами використання міжпредметних зв’язків та інтеграції у процесі вивчення математики. Він охарактеризував етапи реалізації між предметної інтеграції за принципом від простого до складного, представив власну класифікацію між предметних зв’язків за формою, типом та видом. Науковець вдало поєднав теоретичні відомості з їх практичним використанням на уроках математики.

Ірина Пришляк, методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ТОКІППО,  привернула увагу вчителів до якості математичних знань українських школярів, проаналізувала результати міжнародного дослідження PISA-2018 та представила шляхи вирішення сучасних проблем викладання математики, порекомендувала  нові підходи  до впровадження інноваційних технологій у процес навчання.

З сучасними інструментами ефективного навчання, зокрема методикою EDU-SCRUM, ознайомила учасників практикуму Тетяна Іванюк, методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ТОКІППО. Вона поділилася досвідом  використання даної методики на уроках математики. Учасники дізналися про можливості методики EduScrum для формування у школярів не лише математичних знань та умінь, але й ціннісних рис особистості, таких як відповідальність, цілеспрямованість, самоорганізація, колаборація, ефективна комунікація та мотивація до навчання.

Творчі учителі математики міста Тернополя презентували учасникам практикуму власний досвід з впровадження сучасних освітніх технологій та методів навчання. Учасники ознайомились з дошкою MIRO, що дозволяє персоналізувати навчальний процес з математики та сприяє конструктивній комунікації усіх учасників освітнього процесу.

Участь у практикумі взяли 76 учителів математики області.

http://ippo.edu.te.ua/