Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

11.03.2021

Такий різний Шевченко: в Тернопільській книгозбірні розповіли найцікавіше про літературного генія 

Талановитий поет, художник, пророк, гордість українського народу – таким ми знаємо Тараса Шевченка ще зі шкільних парт. Але хіба достатньо цих знань, щоб описати цю монументальну постать в українській літературі, культурі та історії народу в цілому?

Під час літературно-музичного вечора «Думи мої, думи мої…», що відбувся в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей з нагоди 207-ї річниці дня народження Кобзаря, присутні відкрили для себе іншого Шевченка, доторкнулись до його досконалого поетичного слова, заглянули у його витончену пісенну душу.

Був невисокого зросту, мав гарний смак щодо одягу, намалював 1300 картин, 800 з яких збереглися до нашого часу, з 47 років життя лише 12 був вільним – цю та багато іншої цікавої інформації про Тараса Григоровича було розкрито у відеопрезентації від KozakTV «Тарас Шевченко. Цікаві факти».

Пісенну історію заходу творили учасники театру пісні «Оберіг» під керівництвом неперевершеної Ярослави Декалюк. У виконанні колективу прозвучали композиції на вірші Тараса Шевченка «Думи мої, думи мої…», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт», а також інші, улюблені всіма народні пісні.

Крім того, у день народження Тараса Шевченка у коворкінг-студії бібліотеки презентували озвучену книжкову виставку «Читаймо Тараса, учімось в нього».

Унікальність цієї експозиції полягає в тому, що на ній серед багатьох інших представлені: репринтне видання «Кобзаря» мовою оригіналу (1974 рік), «Кобзар» англійською мовою, який був виданий до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, англійсько-українська книга «Тарас Шевченко у пам’яті поколінь», а також суперсучасна абетка-енциклопедія «Шевченко від А до Я».

Музичним доповненням виставки стали пісні на вірші Тараса Шевченка у виконанні сучасних українських співаків, а саме: Ірини Білик, Кузьми Скрябіна, гурту «Кому Вниз» та інших.

«Дорогі діти-читачі та дорослі тернополяни, якщо ваші знання про життя і творчість Тараса Григоровича та інших геніальних українських митців обмежуються скупими фактами зі шкільної програми, то саме час завітати до нашої книгозбірні. Наші книги, знання та досвід – до ваших послуг», – запрошують у бібліотеці.

 

Уляна Пилипчук, редакторка ТОБД