Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

17.03.2021

Із закликом домогтися визволення Приходька Олега Аркадійовича депутати Тернопільської обласної ради звернулися до керівництва держави 

Розглянувши пропозицію депутатської фракції ТООВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді сьомого скликання, враховуючи рекомендації постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності та здійснення демократичного цивільного контролю за сектором безпеки, оборони і правоохоронними органами держави, відповідно до частини другої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Тернопільська обласна рада підтримала рішення «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Володимира Зеленського щодо звільнення політв’язня Олега Аркадійовича Приходька».

Депутати закликали домогтися визволення Приходька Олега Аркадійовича, вжити для цього всіх заходів, залучити світове співтовариство, всі можливості української держави та включити політв’язня до списку обміну полоненими з ОРДЛО.

Зазначається, що Приходько Олег Аркадійович народився 22 листопада 1958 року в Кримській області. Художник, коваль-скульптор по металу. Споконвічний кримчанин, його дід був розкуркулений та репресований у Криму «совєцькою» владою. До окупації Кримського півострова Російською Федерацією у 2014 році Олег Приходько очолював Сакський міський осередок Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Учасник багатьох мистецьких акцій, зокрема з декомунізації (навіть переслідувався СБУ за підозрою у декомунізації пам'ятника Сталіну в м. Запоріжжі у 2011 році).

«Олег Приходько – український націоналіст, активний учасник Революції Гідності та громадянського спротиву окупації Криму. Через стан здоров'я рідних не залишив Криму після окупації 2014 року. Ніколи не приховував свого українства та патріотизму. З перших днів окупації переслідувався ФСБ Російської Федерації. За відмову зміни українських номерних знаків на автомобілі та за використання українського державного синьо-жовтого та червоно-чорного прапорців 8 червня 2018 року був засуджений окупантами до тридобового арешту. 08 лютого 2019 року під час обшуку в будинку Олега Приходька окупантами було вилучено Державний Прапор України, червоно-чорний прапор ОУН, партійний прапор ВО «Свобода» та портрет Степана Бандери. 09 жовтня 2019 року, напередодні весілля єдиної доньки, Олега Приходька та його дружину було заарештовано ФСБ за звинуваченням у підготовці терористичного акту. За добу дружину відпустили, а самого Олега Приходька запроторили до слідчого ізолятора в м. Сімферополі. У квітні 2020 року Олега Приходька підступно викрали з території України, перемістивши до Ростовського «Централу» – СІЗО №1 (спецблок ФСБ Російської Федерації «Чекушка»). В ув'язненні в Олега Приходька погіршився стан здоров'я, він майже втратив слух та зір, загострились хронічні та вікові захворювання. На кожному судовому засіданні та під час «останнього слова» в Ростовському суді громадянин України Олег Приходько відверто заявляв про свою громадянську позицію – називав Крим територією України, окупованою Російською Федерацією. Себе Олег Приходько публічно називає патріотом України та Українським націоналістом, якого окупаційна влада, зрадники України та особисто Владімір Путін взяли у заручники і піддають тортурам за політичні переконання та вірність Україні», – йдеться у зверненні.