Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

29.03.2021

 Кухні народів світу: у Тернопільській ОУНБ діє книжково-ілюстративна виставка 

До 6-го квітня у відділі технічної літератури Тернопільської обласної універсальної бібліотеки діятиме розгорнута книжкова виставка. 

Виставка не лише «смачна», але й красива. Глянцевий папір та яскраві кольорові фото надають їй вишуканості та пікантності. Видання, що представлені на виставці, можуть привернути увагу кожного — гурмана чи кулінара, любителя чи професіонала. Книжки та періодичні видання викликають бажання приготувати щось незвичне й смачне. 

На особливості національних традицій харчування різних народів впливали релігійні звичаї, старовинні обряди, кліматичні умови, спосіб життя. Так, більшість мусульман не їдять свинини, народи Індії виключають зі свого раціону продукти тваринного походження, китайці не вживають молоко. Але, в той же час, у кухнях народів світу можна знайти і багато спільного. Якщо Вам цікаво дізнатися про популярні страви різних народів, ця виставка — для Вас.

В кожному документі — оригінальні рецепти страв та поради по сервіруванню столу. Кулінарія, як і мода, дама примхлива, має свої звички й смаки. Встежити за всіма змінами не так просто, але з цим завданням вдало справляються книжки та періодичні видання. У них найактуальніші новинки кулінарії, якими діляться кухарі зі світовими іменами. Разом з цими документами можна подорожувати по всьому світу, дізнаючись багато нового про національні кухні різних народів та поповнюючи новими рецептами особистий записничок.

«Читайте книжки, експериментуйте та не бійтеся поєднувати непоєднуване. Кухні світу — це безліч рецептів і нових екзотичних смаків. Усім знайомий вислів: «Скільки народів — стільки й традицій». Це справедливо і для кулінарії. Кухня кожного народу — це наче окреме кулінарне королівство, яке надзвичайно цікаво досліджувати, адже вона має власні традиції, власну історію та власні особливості національної кулінарії. Запропоновані книжки допоможуть ознайомитися з кухнями різних народів і з часом досягти досконалості у приготуванні різноманітних страв», — розповідають у Тернопільській ОУНБ.