Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

30.03.2021

Здійснили аналіз доходів загального фонду територіальних громад Тернопільщини 

Тернопільський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» представив аналіз власних доходів громад за січень-лютий 2021 року.

«Надходження від ПДФО зросли на 14,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Тільки 10 громад мають від’ємну динаміку. Нагадаємо, що торішні січень і лютий не були карантинними, тому такий приріст може вселяти певний оптимізм», — зауважив радник Тернопільського РО Сергій Триюда.

Приріст надходжень від податків на майно за аналізовані періоди відповідно 2020-го та 2021-го років склав +2%. Без врахування Тернопільської громади — динаміка +3,3%. Варто зазначити, що громади виконали план цих надходжень в загальному на 104,8%.

«Надходження по акцизу не включають доходів від пального, оскільки ще не було розподілу надходжень. Велика кількість громад мають суттєве недовиконання, а більш цілісна картина по сплаті акцизу буде за результатами березня, із врахуванням усіх надходжень цього виду. На середній приріст по єдиному податку суттєвий вплив має Тернопільська громада (показник +17%), оскільки загальний показник з врахуванням обласного центру складає + 7%, а без врахування тільки +0,8%. Також в цьому аналізі ми показуємо середній показник на одного жителя по надходженнях від ПДФО та від місцевих податків (Єдиного та Податків на майно), розраховано у гривнях на одну особу. Громади розподілені на 4 групи, залежно від кількості жителів для зручнішого порівняння. Доля місцевих податків у структурі доходів зараз складає 37%, а ПДФО — 58 % і до кінця року, швидше за все, спостерігатимемо збільшення розриву між ними», — додав фахівець.