Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

02.04.2021

«Закохана в мистецтво…»: Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує на виставку

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї діє виставка, присвячена 65-річчю від дня народження мистецтвознавця, громадської діячки та музейного працівника Віри Стецько.
 
На виставці «Закохана в мистецтво…» представлені матеріали з фондової збірки музею: світлини, документи, наукові публікації та меморіальні речі. Експозицію можна переглянути до 11 квітня 2021-го року.
 
Віра Стецько народилася 2 квітня 1956-го року в селі Малі Бірки. У 1979-му закінчила факультет журналістики Львівського університету. З 1984-го працювала в Тернопільському обласному краєзнавчому музеї на посаді наукового працівника, завідувачки картинною галереєю (відділ музею), завідувачки відділу науково-просвітницької роботи.
 
Віра Іллівна досліджувала західноукраїнську скульптуру другої половини XVIII-го століття і творчість Іоана Георгія Пінзеля. Її науковий доробок — нариси з історії культури та мистецтва Тернопільщини, статті і наукові розвідки про скульпторів й художників, зокрема науково-популярні видання «Пінзель і Тернопільщина», мистецький альбом «Таїна Пінзеля».
 
21 серпня 2016-го року Віра Стецько відійшла у вічність. Похована вона на Микулинецькому цвинтарі Тернополя.
 
Сергій Куницький,
завідувач сектора ТОКМ