Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

13.01.2021

Громади Тернопільщини закликають взяти участь у конкурсі «Молодіжна столиця України»

Національний Конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться щороку, відзначаючи найкраще місто країни для проживання і розвитку молоді. Про це наголосила координаторка конкурсу в Тернопільській області Інна Ткаченко.

Конкурс проводять з метою активізації співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України; покращення співпраці місцевої влади та представників молодіжного середовища у всіх містах України, поширення кращих практик такої співпраці та успішних кейсів втілення молодіжної політики на місцевому рівні.

Інна Ткаченко зазначила, що участь у конкурсі можуть брати міста України, не залежно від кількості мешканців, розміру території чи адміністративного статусу. «Заявку заповнюють спільно представники місцевої влади та молодіжного середовища міста, підписує міський голова та представники молодіжних громадських організацій, ініціатив та молодіжні активісти», — сказала координаторка конкурсу в Тернопільській області.

Раніше у громади краю були направлені листи-запрошення до участі в конкурсі. 

За словами Інни Ткаченко, заявка на участь у конкурсі містить питання щодо залучення молоді до розроблення та ухвалення рішень у громаді, яким чином влада створює комфортні умови для молодих людей у повсякденному житті – освітні, культурні, можливості для відпочинку, навчання та самореалізації, існування програм із молодіжного працевлаштування та започаткування власної справи, підтримки волонтерського руху, наявності молодіжної та спортивної інфраструктури тощо.

Проведення конкурсу передбачає наступну процедуру: прийом заявок від міст та молодіжних об’єднань (форма заявки та остаточна дата подання заявок на поточний конкурс затверджується Наглядовою Радою Конкурсу); розгляд заявок Наглядовою Радою Конкурсу та визначення акплікантів, що проходять у другий тур Конкурсу; підготовка та презентації міст-фіналістів; визначення Наглядовою Радою Конкурсу Молодіжної Столиці України;  оголошення результатів та відзначення переможця конкурсу.

Головні завдання конкурсу:

- залучення молоді до процесів управління містом, відтак – забезпечення вищого рівня відповідальності молодих людей за якість життя у містах;

- поширення кращих практик молодіжної роботи, обмін досвідом та залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях;

- використання європейського досвіду для покращення роботи з молоддю в регіонах України;

- мінімізація негативних тенденцій міграції та сприяння процесам децентралізації на місцевому рівні.