Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.04.2021
У Тернопільській обласній раді відбулася робоча зустріч із керівниками територіальних громад за участі президента Торгово-промислової палати України 
 
Сьогодні ми повинні об'єднуватися, формувати єдину стратегію розвитку нашої області, реалізовувати спільні проекти в інтересах жителів краю, — наголосив, звертаючись до керівників територіальних громад Тернопільщини, голова обласної ради Михайло Головко.
 
«Я вже розповідав про те, що ми маємо наміри тісно співпрацювати із громадами краю, задля здорової конкуренції з іншими регіонами у питанні залучення інвестицій та створенні нових робочих місць. Сьогодні ми, як ніколи, повинні об’єднати свої зусилля, незважаючи на те, що йшли на вибори від різних політичних сил. Разом ми представляємо нашу область, а найголовніше — жителів Тернопільщини, тому повинні докладати максимум зусиль для відстоювання інтересів людей», — сказав очільник області.
 
Михайло Головко розповів, що найближчим часом заплановано разом із територіальними громадами презентувати Тернопільську область у Києві на базі Торгово-промислової палати, яка виступить у ролі партнера під час форуму.
 
«Територіальні громади повинні бути зацікавлені у залученні інвестицій. Знаю, велику роботу в цьому напрямку відіграє саме Торгово-промислова палата України. У свою чергу, Тернопільська обласна рада готова до співпраці у реалізації спільних проектів. Наша область має низку переваг, зокрема, вдале географічне розташування, кваліфікованих фахівців у різних галузях, достатній сировинний ринок, енергетичну, транспортну та митну інфраструктуру. Тернопільщина належить до числа регіонів, сприятливих для розвитку сільського господарства, у нас є значні виробничі потужності харчової та переробної промисловості. Ми прагнемо відкрити територіальні громади області для інвесторів та знайти нових бізнес-партнерів. Переконаний, наша подальша спільна діяльність дасть поштовх до формування привабливого бізнесового середовища на Тернопільщині. Вірю, разом ми презентуємо Тернопільську область для України та світу під час форуму, який заплановано провести у Києві на базі ТПП і напишемо нову історію успіху рідного краю!» — розповів голова обласної ради. 
 
З вітальним словом до присутніх звернувся президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.
 
«Торгово-промислова палата України завжди була партнером влади та організацією, яка підтримує бізнес. Я вітаю ініціативу Тернопільської обласної ради щодо проведення форуму в столиці, адже інвестиції приходять туди, де їм комфортно. У Києві функціонує 80 посольств, більше 40-ка міжнародні фінансових установ, тому таке рішення є дуже правильним. Часто інвестиції йдуть не туди, де є нафта і газ, а де є зацікавленість в їх отриманні та бажання розвиватися. Я підтримую ваше прагнення зробити Тернопільщину в довгостроковій перспективі передовим регіоном України. Це не просто і відбудеться не відразу, але, впевнений, це — можливо», — зазначив Геннадій Чижиков.
 
Президент Торгово-промислової палати наголосив, що за децентралізацією — майбутнє України.
 
«Ви переймаєтеся зараз проблемами шкіл і садочків, доріг у громадах, але, це все — взаємопов’язане. Коли успішно розвиватиметься бізнес у громадах, всі інші проблеми можна буде вирішити набагато легше», — додав Геннадій Дмитрович.