Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

31.05.2021

Зверніть увагу! ЄС запускає новий проєкт «EU4Culture» для підтримки культури та креативних індустрій в Україні

Європейський Союз запускає новий проєкт «EU4Culture», орієнтований на підтримку культури та креативних індустрій у країнах Східного партнерства: Азербайджані, Білорусі, Вірменії, Грузії, Республіці Молдова та Україні, зазначають на порталі Децентралізація

Проєкт EU4Culture прагне допомогти культурі стати рушієм для економічного зростання та соціального розвитку у регіоні. З його допомогою ЄС підтримає країни Східного партнерства у розвитку потенціалу сектору культури та креативності, одночасно сприяючи міжкультурному діалогу, обміну знаннями, кращому місцевому врядуванню у секторі культури та економічному зростанню.

«EU4Culture» — це регіональний проєкт, що підтримує сектор культури та креативності у країнах Східного партнерства, з особливим акцентом на нестоличні міста. Зокрема, проєкт буде:

  • Підтримувати створення та впровадження Стратегій розвитку культури в нестоличних містах регіону.
  • Надавати гранти на реалізацію Стратегій розвитку культури, а також підтримувати місцеві та регіональні фестивалі, культурні та крос-інноваційні проєкти.
  • Підтримувати міста у розвитку Стратегій розвитку культури.
  • Допомагати митцям та професіоналам сектору культури бути більш активними на міжнародному рівні, надаючи гранти мобільності.

Зрештою, культурний та креативний сектори та громадяни в цілому отримають користь від ефективних Стратегій розвитку культури. Водночас митці та працівники культури з регіону матимуть налагоджувати контакти та обмінюватися знаннями.

21 травня 2021 року проєкт відкрив перший конкурс заявок на підтримку підготовки Стратегій розвитку культури для міст. Конкурс має на меті допомогти містам у створенні та впровадженні Стратегій розвитку культури, наслідуючи підхід європейських столиць культури. Першим кроком буде вибір міст у країнах Східного партнерства, які далі змагатимуться за фінансову підтримку в розробці своєї Стратегій розвитку культури. Прийом заявок триває до 30 червня, деталі за посиланням.

Довідка:

«EU4Culture» фінансується Європейським Союзом та має бюджет у розмірі 7 850 000 євро. Проєкт реалізується Ґете-Інститутом (основний партнер), Данським Інститутом Культури, Чеськими Центрами та Французьким Інститутом у Грузії. Його реалізація розпочалася 1 січня 2021 року і триватиме до 31 грудня 2024 року.

Для детальнішої інформації, будь ласка, звертайтеся до Дар’ї Москалевич, координаторки проєкту «EU4Culture» за адресою Daria.Moskalevych@goethe.de.