Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

31.05.2021

Громади Тернопільщини та Прикарпаття налагоджують співпрацю

На базі Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» відбулася зустріч громад Тернопільщини та Прикарпаття для обговорення механізму укладення договорів про співробітництво територіальних громад та обміну успішними практиками співробітництва громад у сфері туризму Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Участь у заході взяли дев'ять громад з Тернопільської області та чотири з Івано-Франківської.

Керівниця Тернопільського РО Наталія Онищук зауважила, що подібні заходи — це гарна ініціатива, яка допоможе подолати спільні виклики та реалізувати спільні проєкти. Зокрема, може йтися про питання чистоти довкілля, відновлення або створення інфраструктури для туристів, економічний розвиток громад тощо.

Керівник Івано-Франківського РО Руслан Панасюк додав, що нещодавно гуцульські громади кількох областей підписали договір про співпрацю. Тому схожа співпраця була б корисною й іншим ТГ, адже йдеться про своєрідний план роботи для цілого регіону.

Радник Тернопільського РО Михайло Лисиканич детально розповів про укладення договорів міжмуніципального співробітництва, які можуть прийняти на допомогу громадам, які документи для цього потрібні та хто має зініціювати цей процес. «Це простий механізм, який допомагає громадам зростати», — додав радник.

Радник Івано-Франківського РО Максим Чопей озвучив присутнім хороші практики міжмуніципального співробітництва, наприклад, про об'єднання громад східної Бойківщини у сфері просторого планування. Також, на його думку, важливо розвивати гастротуризм у громадах.

Учасники заходу отримали інформацію щодо механізму укладення договорів про співробітництво територіальних громад, обговорили можливість укладення такого договору між громадами Івано-Франківської та Тернопільської областей та напрацювали дорожню карту щодо укладення договорів про співробітництво громад з метою збереження та розвитку як туристичного об’єкту пам’ятки природи — Дністровського каньйону, — інформує Тернопільський РО Програми «U-LEAD з Європою».