Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

09.06.2021

Михайло Головко долучився до роботи Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко взяв участь у засіданні Палати регіонів Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося у Дніпрі під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Очільник Тернопільщини наголосив, що діяльність таких органів, як Конгрес місцевих та регіональних влад, є потрібною. Адже він об’єднує представників усіх ланок вертикалі виконавчої, законодавчої влади та місцевого самоврядування і дає можливість розв'язувати ключові проблеми.

«Переконаний, сьогодні важливим кроком до набуття регіонами фінансової самостійності стане прийняття законопроектів щодо оптимізації дохідної частини місцевих бюджетів, зокрема, у частині податків, — сказав Михайло Головко. — Варто звернути увагу на проект закону № 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», який викликає серйозне занепокоєння. Зокрема, в частині акцизного податку, який значно зменшує надходження до місцевих бюджетів і є загрозливим для розвитку місцевих громад. З місцевих бюджетів планують забирати 5% роздрібного акцизу з тютюну й перерозподіляти загальнодержавний акциз на місцеві бюджети через Державний бюджет. Як свідчить практика, це не забезпечить швидкого, реального й відповідного зарахування податку до місцевих бюджетів!»

Як зазначив Михайло Йосифович, Тернопільська обласна рада неодноразово зверталися до керівництва держави, відстоюючи права та інтереси місцевих громад.

«Для нас одним із ключових пріоритетів є створення сучасної системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, та, що найголовніше, — формування спроможних територіальних громад та підтримка їхнього розвитку задля можливості надання ними якісних і доступних послуг населенню. Ми уже зверталися щодо раціонального розподілу екологічного податку між державним та місцевими бюджетами. Це стосується і законопроєкту №5600, прийняття якого загальмує, чи навіть зупинить реалізацію важливих інфраструктурних та соціально-культурних проєктів на місцях. Для громад важливо мати змогу самостійно розпоряджатися своїми надходженнями. А це можливо тільки тоді, коли податки напряму надходитимуть до місцевих бюджетів! — додав очільник області. — На жаль, центральні органи влади часто сприймають реформу децентралізації лише у частині надання владних повноважень, передаючи на місця щоразу ширшу відповідальність, а відтак — значне збільшення видатків, натомість, урізаючи джерела доходів».