Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.06.2021

Перші кроки для розвитку туризму в громаді

Експерти Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою»  надали рекомендації щодо розвитку туризму в громадах.
 
Передусім — це сплата туристичного збору. Громади повинні працювати над тим, щоб підвищити надходження цього збору. Також варто виокремити найкращі 10 туристичних місць в громаді, цю інформацію слід розмістити поблизу зупинок автобусів, розповісти у школах, а у місцевих бібліотеках слід зробити внутрішні музеї громади, працівники яких теж будуть обізнані з туристичною інформацією. Потрібно скласти графік сезонності, тобто, того, що можна побачити в громаді у різні пори року.
 
Громаду у туристичній сфері варто просувати у соціальних мережах, а для туристів необхідно забезпечити потужну точку доступу до Wi-Fi. На сайті громади має з'явитися інформація як туди дістатися, який транспорт є транзитним тощо.
 
Також потрібно створити туристичний паспорт громади, який має бути дієвим документом, а не щоб поставити його на поличку. Туристи мають дізнатися з нього, де можна поїсти та переночувати в громаді, які атракції є, які виробники влаштовують дегустації тощо. Можна потурбуватися і про молодіжний хаб, щоб його лідери допомагали розвивати туризм.
 
А до організації заходів слід підходити як до проектів. Важливими є культурна складова, захист місцевої природи, спортивні елементи. А ось дату проведення заходу слід обирати, враховуючи можливі збіги з фестивалями в інших громадах, — розповідають у Тернопільському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою».