Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

01.07.2021

У Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації відбувся практичний семінар

Все більше і більше реабілітаційних центрів доводять ефективність кондуктивної педагогіки й продовжують впроваджувати її у практику. У Тернопільському обласному центрі комплексної реабілітації вже тривалий час вивчають ці техніки й користуються відповідним обладнанням.
 
Однак знань та вмінь забагато не буває, тому у Центрі реабілітації впевнено опановують нові елементи методу Петьо на власних практичних семінарах. Учасники заходу давали поради один одному та демонстрували техніки на спеціальному обладнанні, що наявне у Центрі; ділилися знаннями та вміннями на базі засвоєних знань після проходження онлайн-навчання з кондуктивної педагогіки з польським центром реабілітації, що в місті Замость.
 
Нагадаємо, метод кондуктивної педагогіки базується на системі фізичної реабілітації дітей із церебральним паралічем та іншими руховими порушеннями. Основна ідея націлена на те, що нервова система, незважаючи на своє пошкодження, все ж таки має можливості до формування нових нервових зв'язків. Сама ж програма складається з блоків, що місять у собі комплекси вправ та педагогічні заняття. Цікаво, що проводяться вони в ігровій формі та супроводжуються так званим «ритмічним наміром» (ритм, пісні та віршики), які сприяють ще кращому навчанню та мотивації дитини.
 
При проведенні рухових вправ використовується спеціально розроблене для цієї методики меблеве обладнання — драбинки, столи, бокси, виготовлені з дерев'яних заокруглених лакованих планок, а також вправи з м'ячем, на сходах, на гімнастичній лавочці, з гімнастичною палкою та хода з ускладненими завданнями і вправами біля шведської стінки, — розповідають у Центрі.