Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

27.07.2021

«Боротьба за українську державність 1917–1921 рр. на Тернопільщині: місця пам’яті»: вийшла друком унікальна книга

Тернопільський обласний центр охорони та наукових досліджень пам'яток культурної спадщини за підтримки Тернопільської обласної ради та Тернопільської обласної державної адміністрації упорядкував та видав книгу, в якій вперше в Україні представлене комплексне зібрання пам'яток цілої області за певною тематикою.
 
Керівником проєкту виступила директор Центру пам'яток М. Ягодинська, упорядник — В. Салук, над оформленням працювали — С. Грабовий, В. Зацна, В. Салук, а ідейним натхненником стала Л. Строцень.  Книга «Боротьба за українську державність 1917–1921 рр. на Тернопільщині: місця пам’яті» вийшла друком у видавництві «Підручники і Посібники».
 
«Видання — унікальне. Як і в більшості книг Центру, в ній вперше в Україні представлене комплексне зібрання пам'яток цілої області за певною тематикою. Тут ви можете отримати інформацію про пам’ятки Тернопільщини, що є свідченнями боротьби за українську державність 1917–1921 рр. У ній подано характеристику, опис, історію об’єктів, світлини, карти районів і точні місця розташування, а також додаткові відомості про населені пункти. На сторінках видання опубліковано сучасні та архівні зображення пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дошок, будівель та могил воїнів і діячів, які боролися за становлення соборної Української держави. Видання розраховане на істориків, краєзнавців і всіх, хто цікавиться пам’ятками та історією Української революції. Книга може бути путівником по місцях пам’яті», — розповідають у Центрі.