Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

02.08.2021

 Ігор Сопель: «Схиляємо голови перед світлою пам’яттю нашого земляка Михайла Цимбалістого!»

Пам’ятник загиблому на Сході України підполковнику Михайлу Цимбалістому освятили в селі Увисла Хоростківської міської громади Чортківського району.

Всечесні отці очолили поминальний молебень. Віддати шану Герою приїхали Його бойові побратими, представники Міністерства оборони України та Збройних Сил України, жителі громади. Звернувся до присутніх заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель. 

«Михайло Цимбалістий — Герой, який є прикладом для всього українського народу! Ми вшановуємо Його відвагу, силу духу та стійкість у боротьбі за вільну Україну! Він віддав своє життя під час війни, захищаючи майбутнє своєї Неньки! В історії кожної народу є важкі моменти. Російсько-українська війна є найважчою сторінкою історії нашого народу. Сьогодні ми віддали шану нашому земляку, який, не вагаючись ні хвилини, пішов захищати рідну Землю від агресора, — сказав Ігор Сопель. — Дуже складно знайти слова, щоб висловити глибокі співчуття батькам Михайла… Пані Галино, пане Василю, Ви виховали справжнього Патріота! Схиляємо голови перед світлою пам’яттю Вашого сина та перед Вашою батьківською любов’ю! Герої не вмирають, вони завжди житимуть у наших серцях!»

Підполковник Михайло Цимбалістий народився в родині військових, брав участь у розвідувальних операціях і ключових боях російсько-української війни, зокрема, обороні Донецького аеропорту. Кавалер орденів «За мужність» ІІІ та ІІ ступенів. Загинув у ніч з 13 на 14 вересня 2019 року поблизу населеного пункту Павлопіль на Донеччині від кулі ворожого снайпера.

Батько Героя — пан Василь зазначив, що подібні заходи допомагають рідним загиблих нести важкий хрест втрати та висловив слова вдячності за підтримку всім присутнім, а також — людям, які долучилися до спорудження пам'ятника. 

«Дякуємо всім синам і дочкам, які віддали своє життя за нас. Дякуємо тим, хто сьогодні на передовій захищає нас. Дякуємо всім, хто зумів вижити й продовжує боротьбу. Перед подвигом вашим низенько схиляємо голови. Дякуємо родинам загиблих воїнів-Героїв, які нас підтримують й присутні тут. Дякуємо прочанам, які завжди з прощі приїздять на могилу нашого сина», — звернулася до присутніх матір Михайла пані Галина. 

Зазначимо, ідея увіковічнити пам'ять про українського розвідника виникла в однокласників полеглого офіцера. Її підтримали всі жителі громади. До фінансування пам'ятника долучилася обласна влада та підприємці навколишніх населених пунктів. Автори пам'ятника — Заслужений скульптор України Вільгушинський Роман Казимирович та Заслужений архітектор України Жовнич Іван Григорович.

Проєкт рішення про найменування однієї з вулиць Тернополя іменем полеглого розвідника підтримали депутати Тернопільської міської ради. На фасаді ЗОШ № 29 в обласному центрі буде встановлено пам’ятну дошку на честь офіцера.

Вічна пам’ять Михайлу Цимбалістому! Слава Україні!