Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

03.08.2021

«Художник-пілігрим віків»: у книгозбірні діє книжково-ілюстративна виставка з нагоди ювілею Народного художника України Богдана Ткачика

У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки підготували виставку, приурочену до 70-річчя українського художника та громадського діяча Богдана Ткачика. Експозицію можна переглянути до 12 серпня. 

Богдан Ткачик — Народний художник України, лауреат Всеукраїнської премії імені братів Лепких, обласної мистецької премії імені Михайла Бойчука. За багаторічну творчу діяльність художник відзначений орденом  «За мужність» ІІІ ступеня, орденом «Святих Кирила і Мефодія». Його роботи експонуються на персональних і колективних виставках, з творчістю митця знайомлять музейні колекції Тернополя, Івано-Франківська, Львова та інших міст України, вони є у приватних колекціїх в Австралії, Англії, Болгарії, Канаді, Польщі, Словаччині, США. Богдан Ткачик розписав близько 20 церков у різних куточках України, створив близько 500 творів іконопису. Йому належить розпис старовинного храму в Тернополі — Церкви Воздвиження Чесного Хреста. 

В експозиції, яку підготували у ТОУНБ представлено мистецькі альбоми та каталоги творчих робіт художника, зокрема: «Історичні постаті Тернопілля», «Малярство», «Живопис», «Богдан Ткачик. Каталог творів», альбоми-каталоги Тернопільської організації Спілки художників України, тематичні альбоми.

Виставка також знайомить із роботами митця, опублікованими в українських часописах «Літературний Тернопіль», «Золота пектораль», «Образотворче мистецтво, «Дзвін», з роботами-ілюстраціями художніх творів. Увагу привертає альбом «Історичні постаті Тернопілля» — серія портретів, присвячених відомим землякам, видатним особистостям, знаним науковцям і діячам мистецтва нашого краю, — розповідають у бібліотеці.