Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

03.08.2021

В Озернянській громаді на Тернопільщині відзначили День села 

Перші письмові згадки про Озерну в історичних документах зустрічаються в 1469 і 1472 роках. Наприкінці XV — на початку XVI ст. населення не раз зазнавало спустошливих татарських нападів. Ховаючись від чужинців, жителі переселялися у надійне місце — на західний берег озера. Поступово старе поселення, яке називали Малою Озерною, перетворилося на руїни, а нове — Заозерна, Велика Озерна (згодом Озерна) — розрослося. З оборонною метою жителі обнесли валом незахищену частину поселення. Одна з вулиць сучасного села й досі називається Валами.

Цими вихідними жителі Озерної відсвяткували 552-річчя з часу заснування села.

Привітали краян зі святом голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог, речник Тернопільської обласної ради, депутат Тернопільської районної ради Володимир Бобко та депутат Тернопільської обласної ради Михайло Пінь.

Від імені голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка Володимир Бобко зичив жителям Озерної процвітання. 

«Відзначення Дня села символізує любов до рідного краю, до його колишніх і нинішніх Героїв, його історії та культури. Впевнено можу сказати, що найбільшим її багатством є ви, його жителі — щирі, привітні та гостинні люди», — сказав Володимир Бобко. 

Віктор Козорог побажав гарного святкування та чудового і позитивного настрою.

«Ми пережили більше як рік ізоляції і сьогодні я радий, що маю змогу святкувати тут разом з вами. Усіх гараздів!» — додав Вікторог Козорог.