Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

09.08.2021

До Дня книголюба у відділі міського абонементу Тернопільської ОУНБ розгорнули книжкову виставку

На виставці «Читаю сам і раджу вам» представлено книги авторів різних жанрів для різновікової аудиторії.

«Книжки — це справжнє багатство, божественний дар, якого людині ніколи не буде задосить. Ці слова гуманіста Річарда Аунгервілла дуже доречні до дня, в який протягом трьох років 9 серпня бібліофіли всього світу віддають данину пошани до найдавнішого носія друкованого слова та з великим пієтетом відзначають свято День книголюба. Майже відразу це свято набуло популярності, і набуло статусу всесвітнього. Слово «бібліофіл» походить від грецьких «бібліон» і «філеа», що в перекладі — «книга» і «схильність, або сильна пристрасть», а в підсумку — «книголюб», — розповідають у бібліотеці. 

Це свято відзначають письменники, поети, літератори та видавці, друкарі і книжкові магазини, читачі і всі хто любить читати і шанує книгу.

«Чи знайдеться річ у світі, яка буде наповнена такою ж магією, як книга? Читання — свого роду таїнство, адже кожна книга — загадка, зрозуміти яку можна лише після прочитання. В одній книжці кожен знайде свій сенс, і це створює своєрідну пелену таємниці. Читання книжок — це інвестиція у розвиток своєї особистості, свого характеру та кругозору, тому прекрасно, коли хобі людини — читання», — додають у Тернопільській ОУНБ.