Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

12.08.2021

Володимир Мисик привітав учасників освітнього семінару-наради

З ініціативи Комунальної установи Тернопільської обласної ради «Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного забезпечення розвитку освітніх закладів області» в Тернопільській обласній раді відбувся семінар-нарада на тему: «Організація роботи з підготовки закладів освіти до нового навчального року» для керівників понад 50-ти місцевих органів управління освітою.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Володимир Мисик. 
 
«Із початком літніх канікул ми максимально консолідували зусилля задля ремонту, відновлення та підготовки закладів освіти до нового навчального року. Питання освіти для голови та депутатського корпусу Тернопільської обласної ради було, є і буде пріоритетним. Ми розуміємо, що працівники освітянської галузі мають бути забезпечені усім необхідним, а діти повинні навчатися у комфортних умовах, — сказав Володимир Мисик. — Бажаю всім учасникам семінару-наради та педагогам нашого краю плідної праці, успішного нового навчального року, здобутків, як учнів, так і навчальних закладів на всеукраїнському та міжнародному рівнях, а також — наполегливості в усіх починаннях!»
 
Про основні питання, які будуть розглянуті під час семнінару-наради розповіла директорка Комунальної установи Тернопільської обласної ради «Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного забезпечення розвитку освітніх закладів області» Тетяна Четвертак.
 
«У рамках семінару-наради ми обговоримо заходи з підготовки закладів освіти до нового навчального року з безпеки життєдіяльності, цивільного захисту та пожежної безпеки; нормативно-правові акти з охорони праці в навчальних закладах та організацію роботи з охорони праці в шкільних харчоблоках, навчально-виробничих майстернях і паливних; порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій; важливі вимоги щодо організації безпечного та якісного харчування; дотримання вимог законодавства з надання послуг безпечного перевезення здобувачів освіти; застережні заходи і необхідні форми державного контролю за безпечністю руху шкільного автотранспорту. Дякую усім, хто долучився до організації, а також — учасникам семінару-наради, — сказала, звертаючись до присутніх, Тетяна Четвертак, — Ми й надалі готові тісно співпрацювати з громадами краю та допомагати у вирішенні проблем, які постають у роботі освітніх закладів». 
 
Спікерами семінару-наради виступили представники територіальних структур, які, відповідно до своїх положень, мають функції щодо проведення планових і позапланових перевірок діяльності освітніх закладів.
 
Про планові перевірки інспекторами Держпраці закладів освіти області, виявлені порушення, їх ліквідацію, терміни виконання припису та вимоги щодо початку опалювального сезону в закладах освіти розповів перший заступник начальника Управління Держпраці у Тернопільській області Андрій Зубик.
 
Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій окреслив начальник відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Тернопільській області Олег Бандура.
 
Про правила проведення, перелік необхідних обстежень та фінансову сторону профілактичних медичних оглядів працівників освіти зазначила завідувач відділення профілактичних медичних оглядів КНП ВСР «ТЦРЛ» Ірина Муха.
 
Начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного Управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області Нінель Цяпа оцінила стан перевірки закладів освіти, в тому числі — з урахуванням заходів реформи харчування.
 
На питанні вивчення забезпечення комфортних і безпечних умов навчання та праці за підсумками проведених інституційних аудитів уЗЗСО Тернопільської області акцентувала увагу заступник начальника Управління — начальник відділу інституційного аудиту Управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області Наталія Волощук.
 
Огляд законодавства та особливостей організації підвезення школярів здійснив завідувач відділу аналітики та інформаційно-методичного забезпечення КУТОР «Центр аналітично-методичного та матеріально-технічного розвитку освітніх закладів області» Ігор Демків.
 
Про вжиття застережних заходів і необхідних форм державного контролю за безпечністю руху шкільного автотранспорту на маршрутах, наявні проблеми, порушення та шляхи їх роз'яснення розповів т.в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Тернопільської області, майор поліції Віталій Тищук.
 
Заступник начальника Придністровського міжрегіонального Управління Укртрансбезпеки-начальник відділу державного контролю за безпекою на транспорті у Тернопільській області Ігор Табака окреслив питання дотримання вимог законодавства з надання послуг безпечного перевезення здобувачів освіти до місць навчання і проживання шкільними автобусами, а також обслуговування нерегулярних організованих груп дітей під час екскурсійних поїздок.
 
На всі запитання учасники семінару-наради отримали практичні роз’яснення та аргументовані відповіді.