Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

13.08.2021

Експозицію, яка розповідає про природоохоронні об'єкти Тернопільщини, презентували в музеї

Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує на виставку «І вічна природи краса…». Природні перлини нашого краю представлені фондовими матеріалами: світлинами, книгами, фото, гірськими породами, програмами міжнародних наукових конференцій.

Мальовнича і неповторна земля Тернопільщини, окрасою її є унікальні ландшафти Товтрового пасма та Придністров'я, гіпсові печери.
 
Дністровський каньйон входить до «7 природних чудес України». Цю територію називають «книгою сотворення світу», «підручником з геології». Скельні відслонення на Дністрі — пам'ятки природи, подібних до яких у світі практично немає.
 
Неподалік Дністра знаходиться один з найгарніших й найбільших (17м) водоспадів України — Джуринський (Червоногородський).
 
Печера «Оптимістична» — найбільша за довжиною печера в Європі та найбільша у світі серед гіпсових печер, геологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення. Сумарна довжина ходів становить понад 267 км.
 
Заповідник «Медобори», створений з метою збереження неповторних природних комплексів Товтр, є унікальною пам'яткою природи і Тернопільщини, і України, і Європи. Цей чудовий куточок землі так назвали через густі ліси, сонячні луки й наповнені медом та росою трави.
 
Ще один смисловий кластер виставки — так звана медова локація, де можна побачити рамковий бджолиний вулик, вулик-довбанку, рійницю, кліточки для переселення бджіл, бджолиної матки.

Виставка діятиме протягом місяця, —  розповідають у музеї.