Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.10.2021

Володимир Мисик взяв участь у засіданні колегії управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації

На базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти відбулося онлайн-засідання колегії управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації за участю керівництва освітньої галузі області, керівників місцевих органів управління освітою, закладів вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) позашкільної освіти й закладів інституційного догляду та виховання дітей.

Привітав учасників колегії голова постійної комісії Тернопільської обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту Володимир Мисик.

«Мені приємно бути учасником цієї колегії, під час якої ми маємо можливість обговорити важливі питання розвитку освітньої галузі області, які є надзвичайно актуальними для подальшого вдосконалення освітнього процесу. Особливо варто звертати увагу на зміни в законодавстві у сфері освіти, щоб привести документи у відповідність до законодавчих норм, зокрема, Законів України, які нещодавно прийняла Верховна Рада, — звернувся до присутніх Володимир Мисик. —  Мова йде, до прикладу, про статути закладів освіти, які повинні відповідати усім нормативно-правовим актам. Освітні установи отримали більшу автономію, ніж це було раніше, відтак, саме директор стає людиною, від якої залежить і розвиток освіти, й рівень знань, який здобувачі отримуватимуть від вчителів і, відповідно, рівень кваліфікації педагогічного колективу, його професійні вміння та організація роботи закладу в цілому».

Володимир Святославович наголосив, що необхідно проаналізувати та провести моніторинг зовнішнього незалежного оцінювання, оскільки цей показник є базовим.

«Для того, щоб у своїх навчальних цілях діти здобували нові знання, вміння та навички і в подальшому отримали ту професію, яка зможе вплинути на соціально-економічний розвиток України, повинні бути забезпечені належні умови, — зазначив Володимир Мисик. — Діти — майбутнє нашої держави! Коли вони мають достатньо знань для того, щоб обрати ту професію, яка їм найбільше до вподоби, тоді найкраще можуть реалізувати свій потенціал».

Під час засідання колегії моніторинг результатів зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень учнів та студентів закладів освіти у 2021 році здійснив заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти з питань моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання Юрій Шайнюк. 

«Цьогорічне тестування проводилося в умовах пандемії, тому, звичайно ж, це вплинуло й на результати. Також були внесені зміни до певних нормативних документів, зокрема, розпорядження ВРУ про те, що здобувачі освіти звільняються від державної підсумкової атестації. По статистиці ми бачимо, що в області доволі низький рівень явки учасників зовнішнього незалежного оцінювання у пункти тестування, — сказав Юрій Чеславович. — Найбільше випускників здавали математику, українську мову та літературу, англійську мову, фізику й хімію». 

У рамках своєї доповіді результати зовнішнього незалежного оцінювання фахівець проаналізував по кожному предмету й навчальному закладу.

Окрім того, під час колегії було проаналізовано роботу зі зверненнями громадян, які надійшли в управління освіти і науки облдержадміністрації за 9 місяців поточного року.