Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

17.11.2021

Тернопільщина вивчатиме угорський досвід розвитку індустріальних парків

Делегація Тернопільської обласної ради в складі депутатів та працівників виконавчого апарату зустрілася з першим секретарем Посольства України в Угорщині Олегом Пилипенком. 

Під час зустрічі делегати обговорили угорський досвід в розбудові індустріальних парків та бізнес-зон для громад краю.

Сьогодні функціонування індустріальних парків є однією з важливих умов ефективного розвитку економіки багатьох країн. За різними оцінками, кількість індустріальних парків у світі коливається в межах 12–20 тисяч.

Активно вони розвинуті у країнах-сусідах України. Зокрема, у Польщі створено понад 60 індустріальних парків, в Чехії — понад 100, а в Угорщині їх більше 200.

Саме в Угорщині індустріальні парки стали однією з основ інноваційних стратегій розвитку як країни, так і регіонів, й сукупно забезпечують близько 18% ВВП країни (у той час, як на весь промисловий сектор припадає 30–32% ВВП Угорщини), а також завдяки ним створено 200000 робочих місць.

Варто відзначити, актуальність поїздки обумовлена тим, що нещодавно внесено зміни до Закону України «Про індустріальні парки»,  а також у проєкті державного бюджету на 2022-ий рік передбачено 2 млрд грн державної підтримки на облаштування індустріальних парків.

За дорученням голови Тернопільської обласної ради найближчим часом буде сформована делегація Тернопільщини, яка складатиметься з представників громад і бізнесу краю, та з метою вивчення досвіду Угорщини відвідає місцеві індустріальні парки.