Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

18.11.2021

У Тернопільському ОКІППО відбувся семінар-практикум «Сучасні освітні технології у шкільному курсі хімії»

На платформі онлайн-сервісу Google Meet Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти,  відбувся семінар-практикум вчителів хімії області на тему «Сучасні освітні технології у шкільному курсі хімії».

Мета заходу — надання освітніх послуг для підвищення рівня психологічної, теоретичної та практичної готовності вчителів хімії до здійснення фахової діяльності відповідно до основних напрямів державної політики у галузі освіти, забезпечення належного рівня сформованості вміння впроваджувати сучасні освітні технології на уроках хімії.

В сучасному вимогливому та швидкозмінному соціально-економічному середовищі рівень освіти значною мірою залежить від результативності запровадження технологій навчання, що ґрунтуються на нових методологічних засадах, сучасних дидактичних принципах та психолого-педагогічних теоріях, які розвивають діяльнісний підхід до навчання.

Основним завданням школи є підготовка творчої, конкурентноспроможної в постійно змінюваних умовах життя суспільства особистості. Це основа компетентнісної парадигми освіти, результат упровадження в навчально-виховний процес дитиноцентричного, ціннісного підходів.

Очікувані результати навчання: висока результативність навчально-виховного процесу;  підвищення інтересу до предмета; розвиток ініціативи учнів; використання набутих знань, вмінь та навичок в подальшому житті.

Кожен учитель замислюється над проблемою: яким має бути сучасний урок, як організувати й провести його, щоб отримати максимальну віддачу?

Акцент робиться на співпраці та спільних зусиллях вчителя і учнів. Розвиток комунікативних навичок учнів допомагає у швидкому, чіткому й зрозумілому обміну інформацією. Учні вчаться терпимості до думок інших, розуміють, що реалізують спільну мету, досягти якої можна за умови відповідальності кожного. Під час командної роботи підвищується рівень креативності кожного, а отже, інноваційні рішення приходять легше і швидше.

З доповіддю «Професійний розвиток педагогічних працівників в умовах Нової української школи, психологічні аспекти професійної діяльності педагога, професійно значущі якості вчителя хімії» виступила Жизномірська Оксана  Ярославівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти ОКІППО.

Використання технології групової навчальної діяльності на уроках хімії — тема виступу Бельми Лариси Іванівни, вчителя  Снігурівського закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів Борсуківської сільської ради.

В наш час в педагогіці все більшої ваги набувають нові, нетрадиційні форми навчання школярів. Одним із методів активізації процесу навчання є запровадження елементів гри на уроках хімії. Гра для дітей - це спосіб пізнання світу і свого місця в ньому, і тому вона необ­хідна для розвитку їхньої особистості. Досвідом використання дидактичних ігор на уроках хімії поділилась Беркич Ліля Омелянівна, вчитель Борщівської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів №1.

Про модульно-розвивальне навчання як один із способів  впровадження технології проблемного навчання хімії розповіла Липна Світлана  Володимирівна, вчитель Козівського закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів №1 Козівської селищної ради.

Методичні рекомендації щодо впровадження сучасних освітніх технологій на уроках хімії, навчання  медіаграмотності здобувачів освіти надала Мартинюк Лідія Олександрівна, методист відділу методики навчальних предметів та професійного розвитку педагогів ОКІППО, — розповідають у ТОКІППО.