Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

18.11.2021

Представники територіальних громад Тернопільщини взяли участь в онлайн-семінарі «Публічна інформація та веб-сайти органів місцевого самоврядування»

Пізнавальний семінар про доступ до публічної інформації та організацію роботи веб-сайтів громад організувала команда регіонального офісу Програми «ULEAD з Європою» в Тернопільській області.
 
«Органи місцевого самоврядування стають більш відкритими у своїй діяльності. Доступ до публічної інформації став важливою складовою в роботі громад, які постійно удосконалюють цей напрямок. Налагодження якісної комунікації з громадськістю — одне з ключових завдань для громад в сучасних умовах. Приємно, що в територіальних громадах це розуміють та розвивають комунікаційні майданчики», — наголосила Наталія Онищук, керівниця регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в Тернопільській області.
 
Діяльність веб-сайтів органів місцевого самоврядування чітко регламентована в законодавстві. Створена законодавча база, що визначила основні критерії, яким повинен відповідати сайт громади.
 
Михайло Шелеп, експерт Програми, ознайомив присутніх із законодавством України у сфері доступу до публічної інформації та основними вимогами щодо публікування інформації на сайті. «Ця тема важлива на тільки для фахівці органів місцевого самоврядування, які відповідають за комунікацію, але й для керівництва та депутатського корпусу. Необхідно, щоб в усіх було чітке розуміння суті доступу до публічної інформації», — підкреслив він.
 
Експерти проводили низку інтерактивів з представниками громад та обговорювали ключові питання, які їх цікавили, — розповідають у  Тернопільському регіональному офісі.