Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

23.11.2021

На Тернопільщині відбудеться низка заходів на честь 150-річчя з дня народження Соломії Крушельницької

«Мистецька спільнота краю підтримує відзначення на всеукраїнському та всесвітньому рівні славного ювілею нашої видатної землячки Соломії Крушельницької. Вона внесла неоціненний вклад не тільки в українську, а й у світову культуру, — зазначає директорка Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Лариса Римар. — Соломія Крушельницька є патронесою нашого навчального закладу  уже майже 60 років. Упродовж усіх цих років в тодішньому музичному училищі, а тепер мистецькому коледжі постійно вшановували святковими імпрезами день народження видатної співачки».

Саме з ініціативи Благодійного фонду «Соломія», яким керувала багаторічна директорка музичного училища Марта Подкович, у Тернополі  постав єдиний у світі величний постамент Соломії Крушельницькій. Відтоді найголовніші події у житті Тернопільського мистецького коледжу імені Соломії Крушельницької відбуваються саме біля підніжжя пам’ятника нашої землячки.

І Благодійний фонд, і мистецький коледж донині не зраджують традиціям популяризації та вшанування досягнень нашої Соломії Крушельницької. Чотири роки тому був започаткований Відкритий конкурс вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької.

За словами керівниці коледжу Лариси Римар, наступного року уже п’ятий конкурс відбуватиметься саме у вересні — у день народження славетної співачки. «Наш навчальний заклад має особливу місію — популяризувати творчість нашої патронеси. І це буде масштабна подія», — переконана директорка коледжу Лариса Римар, — розповідають у коледжі.

До слова, Тернопільська обласна рада проголосила 2022-ий Роком Соломії Крушельницької, а 15 листопада 2021 року Президент України видав Указ «Про відзначення 150-річчя від дня народження Соломії Крушельницької».