Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

27.11.2021

Михайло Головко: «Схиляємо голови у скорботі, згадуючи жертв найстрашнішого злочину, вчиненого проти українського народу, — Голодомору»

В 1998 році Указом Президента України було встановлено щорічний національний пам’ятний День пам’яті жертв голодоморів у четверту суботу листопада.

«Так прикро, нестерпно, боляче визнавати, що саме наш народ змушений був пережити справжній геноцид. Страшно і жахливо, адже на родючій та квітучій українській землі, померли мільйони працьовитих, щедрих, невинних людей... Українці — чи не єдина нація у світі, яка зазнала такого страшного експерименту — штучного голоду, який проводила над нашою нацією радянська більшовицька система. На жаль, і досі замовники й виконавці цього тяжкого злочину належно не покарані, — наголосис голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. — Нині наші серця сповнені тугою, наші душі плачуть за мільйонами українців, яких замордувала ворожа злочинна система, яка хотіла знищити всю Україну. Мабуть, найстрашніша смерть — від голоду. Як важко усвідомлювати, що батьки дивилися, як їхні діти помирають, й не могли з цим нічого вдіяти. Жодна нація в світі не зазнала таких страждань і болю.

Очільник краю наголосив, що ми маємо пам’ятати ці події, щоб вони не повторилися знову, щоб їх не переживали наші діти.
 
«Ми маємо добре засвоїти уроки нашої історії, не пробачити цих злочинів. Адже той, хто не пам’ятає своєї історії, приречений пережити її заново! Наш священний обов'язок сьогодні — відновлювати пам'ять про ті страшні події, розповідати цивілізованому світу про те, що відбувалося на українській землі, продовжувати політику визнання Голодомору геноцидом. Ми повинні виховувати підростаюче покоління так, аби вони чітко усвідомлювали чому це сталося і хто винен. Ми маємо зі скорботою у серці берегти пам'ять про мільйони невинно убієнних, адже такий нелюдський злочин не має повторитися ніколи знову!» — закликав Михайло Йосифович. 
 
Вічна пам'ять усім, чиє життя забрав Голодомор...