Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

13.12.2021

Відбувся ХІХ обласний конкурс пам’яті братів Романа і Ярослава Теленків

27 юних скрипалів та віолончелістів взяли участь у ХІХ обласному конкурсі пам’яті братів Романа і Ярослава Теленків. На сцені зали Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької виступали вихованці Тернопільських музичних шкіл №1 та №2, Острівської, Кременецької, Почаївської, Підволочиської, Гусятинської та Борщівської музичних шкіл. Уперше в конкурсі  змагалися  учні  старших класів (13—14 років).

«Після  перерви у два роки конкурс відбувся «наживо», — розповідає голова журі, керівниця відділу «Оркестрові струнні інструменти» Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької Ірина Воробель. — На конкурс подали заявки 23 юних скрипалі та 4 віолончелісти. Усі учасники демонстрували наполегливість у виконанні музичних творів та бажанні перемогти».

За результатами конкурсу перші місця у молодшій віковій категорії вибороли Анна Ковальчук (Тернопільська музична школа №1 імені Василя Барвінського) та Богдан Довгань (Тернопільська музична школа №2). У середній групі перші місця журі вирішило не присуджувати. Серед учасників старшої групи найвищий результат у вихованців музичної школи №1 Василя Лазарюка та Остапа Козири.

Дипломами ІІ ступеня відзначені Уляна Михальчук (Кременець), Гліб Іванців (Острів), Кирило Діхтяр ( Почаїв), Анна Ткачук (ТМШ №2) — у молодшій віковій групі; Ілля Мартинов ( ТМШ №1), Ольга Недопитальська (Борщів), Богдана Круць (ТМШ №1), Максим Максимець (Гусятин) — у середній групі; Лілія Тхорик (ТМШ №1), Святослав Ткачук (ТМШ №2) — у старшій.

Решта учасників стали лауреатами ІІІ ступеня.

Юні таланти нагороджені грамотами та дипломами. Багодійний фонд «Соломія», головою якого є директорка мистецького коледжу Лариса Римар, відзначив учасників старшої групи грошовими  нагородами. Подарунки отримали конкурсанти  і від родини Теленків — їх вручила Габріела Теленко, викладачка коледжу та член журі.

Подяки від організаторів конкурсу пам’яті братів Романа і Ярослава Теленків (Благодійний фонд «Соломія» та Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької) отримали також викладачі  та  концертмейстери.

Довідково. Роман і Ярослав Теленки — талановиті музиканти, педагоги, які творили осередок духовного та музичного життя Тернополя та України наприкінці XX ст.

Свої перші музичні кроки брати Теленки здійснили у Тернопільській дитячій музичній школі №1. Романа оволодівав грою на віолончелі, Ярослав — на скрипці. Згодом продовжили музичну освіту у Тернопільському музичному училищі імені Соломії Крушельницької, після закінчення якого навчалися у Львівській державній консерваторії імені Миколи Лисенка, — розповідають у мистецькому коледжі.