Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

14.12.2021

Ігор Сопель взяв участь у пам'ятних заходах з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 35 років тому в цей день прийняли в експлуатацію комплекс захисних споруд над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Об'єкт спорудили в рекордні терміни — за 206 днів.

В тернопільському парку Національного відродження, де встановлено меморіал «Жертвам Чорнобильської катастрофи та ядерних випробувань» сьогодні відбувся мітинг-реквієм.

Представники влади та громадськості вшанування пам’ять загиблих ліквідаторів, поклали квіти до пам'ятного знаку й висловили слова вдячності живим ліквідаторам.

До присутніх звернувся заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Сопель.

«Аварія на ЧАЕС — це найбільша техногенна катастрофа в історії людства. Адже вона не лише змінила екологію нашої планети, а й долі людей. Ця трагедія назавжди залишиться в нашій історії, в наших серцях, а подвиг ліквідаторів-чорнобильців — у пам’яті українського народу, — сказав Ігор Михайлович. — Сьогодні ми зібралися, аби вшанувати тих, хто віддав найдорожче — своє життя, хто заплатив своїм здоров’ям під час ліквідації страшної аварії, і ми низько схиляємо голови перед їхнім подвигом».

 

 

 

 

 

 

Ігор Сопель від імені голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка та всього депутатського корпусу Тернопільської обласної ради подякував героям-ліквідаторам та побажав їхнім родинам міцного здоров’я та благополуччя. «І нехай ніколи більше не повториться подібне в історії нашого чи будь-якого іншого народу. Слава Вам! Слава Україні!» — додав Ігор Михайлович. 

Також Ігор Сопель вручив грамоти Тернопільської обласної ради учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС:

- Мозгаль Володимира Івановича;

- Тарілку Василя Григоровича;

- Гаврилюк Івана Степановича;

- Починок Валерія Кириловича;

- Давиду Марію Володимирівну;

- Кицай Степана Петровича.

Завершилися заходи, приурочені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, покладанням квітів до пам’ятної дошки ліквідатору аварії на ЧАЕС, ветерану пожежної охорони органів внутрішніх справ Леоніду Кудринському, що встановлена у Тернополі на будинку за адресою: просп. Злуки, 43.