Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

15.12.2021

Депутати Тернопільської обласної ради прийняли звернення щодо неприпустимості введення множинного громадянства

На четвертій сесії Тернопільської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., народних депутатів України, обласних рад України, яке ініціював депутат Тернопільської обласної ради Володимир Святославович Мисик, щодо неприпустимості введення множинного громадянства.

Текст звернення:

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради України пакет законопроектів щодо множинного громадянства (№6368-6372 від 02.12.2021 р.), зокрема проект Закону про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України.

Запровадження множинного громадянства несе загрозу національній безпеці та територіальній цілісності України, стимулюватиме сепаратизм і збільшить корупцію в Україні, створить умови для остаточного грабунку землі, як основного національного багатства України.

Будь-які посилання на «загальноприйняту світову практику» та «досвід цивілізованих країн світу» є лише димовою завісою і розбиваються фактами українського життя. Бо, на відміну від України, в цивілізованих країнах немає ні війни, ні загрози державності, ні світової першості за рівнем корупції.

Запровадження множинного громадянства є антиконституційним, оскільки відповідно до статті 4 Конституції України в Україні існує єдине громадянство — тільки громадянство України. Тобто не лише цілісне, неподільне громадянство держави, яке виключає існування громадянства адміністративно-територіальних одиниць України, але єдине в розумінні одне, без інших.

І це логічно, бо громадянство — юридично визначений, стійкий, необмежений у просторі правовий зв’язок між особою і конкретною державою, що визначає певну сукупність взаємних політичних, соціальних та інших прав й обов’язків.

Саме тому відповідно до пункту 1 статті 19 чинного Закону України «Про громадянство України» добровільне набуття повнолітнім громадянином України громадянства іншої держави є підставою для втрати громадянства України. Проте у пропозиціях Президента, внесених до парламенту 2 грудня 2021 року, ця норма відсутня. І це не зважаючи на те, що навесні 2021 року Президент України Володимир Зеленський на підставі норми про заборону подвійного громадянства позбавив українського громадянства трьох членів так званого «списку контрабандистів»: Вадима Альперіна за добровільне набуття ізраїльського громадянства, Араїка Амірханяна — вірменського та Олександра Єрімічука — румунського.

Запровадження множинного громадянства під час війни дозволить Путіну «легалізувати» свою агресію проти України і заявити цілому світові, що в Криму, на Донбасі і по всій Україні Московія захищає своїх громадян! І жодні запобіжники, вписані в законопроекти про множинне громадянство цьому не перешкодять.

Запровадження множинного громадянства створює правову колізію у разі введення воєнного стану у зв’язку з розширенням військової агресії Російської Федерації проти України. Якій присязі будуть вірні громадяни України з паспортами інших держав?

Масова роздача паспортів Російської Федерації та інших сусідніх держав однозначно є загрозою національній безпеці та територіальній цілісності України, а запровадження множинного громадянства ці загрози лише посилює і сприяє розвитку сепаратизму по всій території держави.

Легальність множинного громадянства фактично унеможливлює реальну боротьбу з корупцією. Топ-корупціонери, маючи громадянство інших держав, законодавство яких не передбачає видачу власних громадян, можуть переховуватись від українського правосуддя і уникнути покарання. Зрештою, Україна не має таких можливостей як США, які засудили українського громадянина з панамським паспортом П. Лазаренка.

Це також стосується олігархів, які, як відомо, мають паспорти інших держав. Запровадження множинного громадянства поставить хрест на деолігархізації.

Множинне громадянство — це шлях до остаточного грабунку української землі. Для чого проводити референдум щодо можливості іноземцям придбавати українську землю, якщо можна просто отримати український паспорт без зобов’язання позбутися іноземного громадянства, а разом з ним — доступ до основного національного багатства України.

Множинне громадянство та анонсована вірогідність виборів «у смартфоні» можуть зруйнувати основи існування нашої держави, змінити вектор розвитку з проєвропейського на промосковський. І слова про інтереси української діаспори можуть бути лише прикриттям для електоральних планів теперішньої влади.

Ще однією небезпекою є пропозиція надавати українське громадянство для громадян держави-агресора або держави-окупанта з політичних мотивів, тобто зробити в Україні відстійник для російської опозиції, які будуть будувати в Україні «друґую Росію».

І багато інших проблем від сплати податків до збереження української ідентичності, які запровадження множинного громадянства не розв’язує, а створює.

Українці добре пам’ятають режим Януковича, при якому голова Служби безпеки України, міністр внутрішніх справ, міністр оборони, начальник Генерального штабу були громадянами Російської Федерації, і до яких трагічних наслідків це призвело. Не маємо допустити повторення цього в майбутньому. Тому добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави має означати автоматичну відмову від громадянства України з моменту набуття такою особою громадянства іншої держави.

Україна також має негативний досвід залучення до державного управління іноземців, які ставали громадянами України, не позбуваючись громадянства інших держав (Н. Яресько, О. Квіташвілі, А. Абромавичус, У. Супрун та інші).

Враховуючи викладене, Тернопільська обласна рада вважає, що запровадження множинного громадянства створює надзвичайно небезпечні ризики для української держави і є неприпустимим, та вимагає:

  1. Від Президента України Зеленського В. О.:

    - негайно відкликати подані ним законопроекти щодо множинного громадянства (№ 6368-6372 від 02.12.2021 року), зокрема проект Закону про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України;

    - позбавити українського громадянства осіб, які уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, є керівниками державних стратегічних підприємствах чи мають доступ до державної таємниці, у разі виявлення у них громадянства (підданства) інших держав.

  2. Від Верховної Ради України:

    - зняти з розгляду проект Закону про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України (№ 6368 від 02.12.2021 р.);

    - ухвалити закон про автоматичну втрату громадянства України без видання відповідного указу Президента України для громадян України, які добровільно набули громадянства держави-агресора — Російської Федерації;

  3. Від народних депутатів України:

    - не голосувати за проект Закону про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України (№ 6368 від 02.12.2021 року).

 Пам’ятаймо: не може бути двох Батьківщин!