Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

26.01.2022

Фахівці громад Тернопільщини стали учасниками онлайн-семінару щодо розвитку веломережі

Захід проходив на базі ULEAD з Європою в Івано-Франківській області у форматі засідання робочих груп, в яких брали участь команди з кожної громади-учасниці ініціативи ULEAD з Європою / ULEAD with Europe з розвитку веломережі.
 
Вадим Денисенко, експерт з розвитку сталої мобільності, розповів про види туристичних маршрутів за масштабами, зокрема акцентував увагу на двох — локальних і регіональних.
 
«Досить цікавим є регіональний маршрут «СТЕП BIKE STEP», який проходить вздовж Азовського моря та поєднує місто Маріуполь із озером Сиваш. На маршруті є 10 точок відпочинку та інші умови для любителів поїздок на велосипедах. Щодо локальних маршрутів, то хорошим є приклад веломаршрутів Теребовлі, що на Тернопільщині. Маршрут розрахований на 2-3-ох людей і був розроблений місцевим Туристично-інформаційним центром, завдяки чому туристи можуть ознайомитися з принадами міста», — розповів експерт.
 
Щодо різновидів велотуристів і велотуристок, то експерт виділив двотижневих мандрівників, рекреаційних туристів одного тижня та туристів вихідного дня.
 
Вікторія Прокопенко, представниця ГО «U-Cycle» та співрозробниця Велосипедної стратегії України, розповіла учасникам заходу про суть велосипедної стратегії та карти веломаршрутів України.
 
«Стратегія розвитку велосипедного руху України покликана створити безпечну, зручну, комфорту та привабливу інфраструктуру для розвитку велосипедного руху в Україні, у тому числі з метою велотуризму. Також у такий спосіб ми прагнемо збільшити кількість жителів міст, і не тільки, які віддадуть перевагу велосипеду як еклологіно-чистому транспорту», — підкреслила Вікторія Прокопенко.
 
Окрім того, фахівців територіальних громад наочно побачили як планувати туристичну веломережу в громадах та ознакувати маршрути, — розповідають у Тернопільському регіональному офісі Програми «ULEAD з Європою».
 
Нагадаємо, від Тернопільщини для участі в програмі були відібрані Байковецька та Великоберезовицька територіальні громади.