Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

31.01.2022

Театралізоване дійство за мотивами боїв під Крутами відбулося у Збаражі на Тернопільщині 

Захід, приурочений Дню вшанування пам'яті Героїв Крут, організували в історичному місті Збараж. Долучилися до патріотичного дійства голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко та перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук. 
 
«У 1918-му році молода Українська Держава, яка 22 січня IV Універсалом проголосила свою Незалежність, мала прагнення стати вільною. Та вороги нашої країни, як і сьогодні, не мали наміру змиритися з тим, що Україна — самостійна. Більшовики оголосили загальний наступ. Після запеклих боїв за станцію Бахмач, українські війська змушені були відступити до станції Крути, куди направили Першу Українську юнацьку школу ім. Б. Хмельницького у складі чотирьох сотень. До юнаків школи приєдналась перша сотня новоствореного добровольчого Помічного Студентського куреня січових стрільців і ще близько сотні добровольців із підрозділів місцевого Вільного козацтва з Ніжина. Молоді хлопці, які не володіли належною військовою підготовкою, та мали незламну віру в молоду Українську Державу, йшли у нерівний бій з ворогом. Вони прагнули реалізувати одвічну мрію українців — жити господарями на своїй, Богом даній, Землі! Вони проявили неймовірний героїзм і відвагу, незважаючи на те, що армія загарбників була значно чисельнішою та краще озброєною. Події 1918-го року нас багато вчать. Нам важливо зробити правильні висновки та об'єднатися довкола націоналістичних ідей. Переконаний, у наш час українці готові захищати територіальну цілісність рідної держави так, як свого часу молоді хлопці під Крутами!» — наголосив Михайло Головко, звертаючись до присутніх. 
 
Очільник краю висловив найщиріші слова вдячності всім, хто долучився до організації патріотичного дійства у Збаражі.
 
«Ви реалізовуєте потрібні сучасному суспільству ідеї, адже ми зобов'язані виховувати молоде покоління українців патріотами своєї держави на прикладі їхніх ровесників — Герої Крут. Особливі слова вдячності начальнику ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» Вадиму Ластовицькому й усім курсантам, керівнику Тернопільського обласного молодіжного методичного центру Богдану Бутковському, учасникам ГО «Клуб історичної реконструкції «Патріот» за підготовку заходу та відтворення подій історичного минулого нашої держави!» — сказав Михайло Йосифович. 
Слава Героям Крут! Слава Україні!