Електронна приймальня
ТЕРНОПІЛЬСЬКА
ОБЛАСНА РАДА
Офіційний сайт Тернопільської обласної ради
Для людей з вадами зору Звичайна версія сайту
ПОШУК НА САЙТІ | КОНТАКТИ | КАБІНЕТ
вул. Грушевського 8, м. Тернопіль, 46000
телефон: (0352) 43-11-16
факс: (0035) 25-22-10
e-mail: rada.trc@tor.gov.ua
ВАЖЛИВО
ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН РЕГЛАМЕНТ ОБЛАСНОЇ РАДИ СТРУКТУРА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПРЕЗИДІЮ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОСТІЙНІ КОМІСІЇ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОМІЧНИКА-КОНСУЛЬТАНТА ДЕПУТАТА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДІЮЧІ ОБЛАСНІ ПРОГРАМИ ІНФОРМУЄ ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНІ ПРОГРАМИ, ПРОЕКТИ І ГРАНТИ ІНДУСТРІАЛЬНІ ПАРКИ ЗВІТИ ПРО РОБОТУ ДЕПУТАТІВ У 2022-2023 РОКАХ ЗВІТИ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ ПРО РОБОТУ ЗА РІК ОСОБИСТИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН ДЕПУТАТАМИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
НАШ КРАЙ
ТЕРНОПІЛЬЩИНА. ІСТОРІЯ МІСТ І СІЛ ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЕНЦИКЛОПЕДИЧНИЙ СЛОВНИК ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ "РАДИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ" (СТАТУТ, ПЕРЕЛІК)
КОМУНАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ
ОСВІТА СІМ’Я ТА МОЛОДЬ ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я КУЛЬТУРА ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ПІДПРИЄМСТВА, ФІРМИ АПТЕЧНА МЕРЕЖА
РАДА
ОН-ЛАЙН
ДОКУМЕНТИ
АРХІВ
Погода у Тернополі

вологість:
тиск:
вітер:

07.02.2022

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко взяв участь у IX «Бандерівських читаннях»

IX «Бандерівські читання», приурочені 80-ій річниці створення Української Повстанської Армії, відбулися в столиці. «Світ ідей Степана Бандери та виклики XXI століття» — такою була тема цьогорічних «Бандерівських читань».
 
Масштабний інтелектуальний форум, який зародився під час Революції Гідності, організований Недержавним аналітичним центром «Українські студії стратегічних досліджень», об'єднав представників громадських організацій, політиків, експертів націоналістичного й консервативного спрямувань.
 
Михайло Головко виступив з доповіддю на тему «Національний суверенітет, як визначальна риса націоналізму крізь призму історії та глобалізації» та акцентував увагу на тому, що націоналізм — це, насамперед, суверенітет нації над державою.
 
«Націоналізм – це не застиглі догми, це живий вогонь, проміння якого є дороговказом для нації! Керівництву України для того, щоб отримати вигоду з сучасної міжнародної ситуації, слід негайно дослухатися до націоналістів в усіх сферах функціонування держави й життя суспільства. Лише потужний загальнонаціональний рух та солідарність нації можуть нам дати бажаний результат і не тільки зберегти існуючі геополітичні можливості, але й перетворитися на один з локальних центрів сили! Сучасний український націоналізм, який є ідеологічним і політичним продовженням ОУН, не можна огульно віднести ні до правої, ні до лівої ідеології. Так як бандерівці були вищими над ідеями класової експлуатації та класової боротьби, так і ми сучасні українські націоналісти, на противагу класу й гендеру, ставимо націю та сім’ю. Тепер нової актуальності набувають ідеї бандерівців, слова Ярослава Стецька: «Україна повинна стати ідейним, моральним і культурним центром, навколо якого повинні зосереджуватись змагання інших поневолених народів... Україна має бути їх ідейним і моральним провідником у їхніх визвольних змаганнях». Україна, як і сто років тому, на межі світів, наша нація бореться за право творити нове життя, джерелом якого є ідеї українського націоналізму. Знову історія рухається по спіралі, та як колись, так і тепер, українські націоналісти на вістрі боротьби нації за виживання й розвиток. Не мир нам потрібен, а тріумф правди! Нам потрібна Велика Україна!» – наголосив Михайло Йосифович у своєму виступі.